אניה

פתיחת סתימה באגני הביוב בבית משותף

בבית המשותף שבו אני משכירה דירה התגלתה סתימה בביוב המשותף של הבית. איש ועד הבית ביקש מכל דייר את חלקו בפתיחת הסתימה. הוא גם פנה אלי כמשכירת דירה. הדיירים שלי משלמים 50 ש"ח דמי ועד מדי חודש. שאלתי היא - האם לא צריך היה הוועד לשלם את העבודה מתוך כספים שיש לו בקופת הוועד. שאלה נוספת - האם התשלום הזה חל עלי או על השוכרים. בעיה נוספת שהתגלתה היא שאגן הביוב מלא בשורשים של עץ לימון הגדל בחצר הפרטים של דיירים במיניקוטג' בבנין. נדרש סכום של 800 ש"ח נוספים בגין סילוק השורשים. שאלתי היא - האם את הסכום הנוסף צריכים לשלם הדיירים שהעץ גדל בגינתם הפרטית ורק הם נהנים מפריו והאם ניתן לחייבם לכרות את העץ שגורם לנזקים בביוב המשותף ולעלויות גדולות.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בגדול יש להפנות את השאלה לפורום בתים משותפים. לגבי החלת עלות התשלום בין המשכיר לשוכר - הרי שהעניין כפוף לחוזה ביניכם. אם אין התייחסות בחוזה לנושא זה הרי שדעתי היא שהמשכיר צריך לשאת בתשלום - מכיוון שמדובר במעין בלאי של המערכת להבדיל מסתימה בתוך הדירה של השוכרים שיכולה לנבוע לדוג' מזריקת מגבונים וכו' - שאז העלות הייתה חלה על השוכרים. בהצלחה,