רועי

תביעת חוב לפושט רגל לשעבר

שלום רב חייבים לי כספים מלפני מס' שנים. כשפניתי לאחרונה לחייב - התברר לי כי הוא עבר הליכי פשט"ר וככל הנראה הופטר מחובו לאחרונה. אני לא ידעתי על הליכים אלו. מנגד אני יודע שהוא ביצע גביית חוב מצד ג' באמצעות עו"ד - תיק הוצל"פ. (אם יש לזה משמעות?) האם אני יכול לתבוע אותו כיום בתביעות קטנות על חובו אליי לאחר שעבר הליכי פשט"ר (ללא ידיעתי), וכמובן שחובי לא צורף לסך חובותיו? או שעצם ההליך פוטר גם חובות שלא נדרשו? בתודה מראש,

עו"ד דניאל חנה

אם החייב לא כלל אותך בבקשתו למתן צו כינוס ולא הודיע לך כי הוא הגיש בקשה לפשיטת רגל, צריך לבחון אם יש אפשרות להגיש תביעה בגין החוב ואם כן עם פסק הדין לפעול בהוצל"פ. בגין חובות שהתהוו לפני צו הכינוס והחייב לא כלל בבקשתו לפשיטת רגל אין הפטר.

עו"ד דניאל חנה

האם החוב הוא תוצאה של חוזה בינכם, שטר בו אתה מחזיק וכו?

רועי

היי דניאל החוב הוא חוב חוזי - יש לי מסמך בכתב. יתרה מכך, הפושט רגל ניסה לפעול כנגד צד ג' - וגבה ממנו כספים במהלך הליכי פשיטת הרגל שלו - כאשר צד ג' היה מעורב גם איתי באותו מסמך כאמור. תודה על העזרה,

דוד חן

רועי ככל שהחייב הופטר, הוא הופטר מכל חוב בר תביעה, נכון למועד מתן צו כינוס הנכסים. לכאורה, אם החוב היה קיים ערב כהיסתו להליכי פשיטת רגל, החייב היה אמור לשלוח לך הודעה ולהודיע לך כי ניתן כנגדו צו כינוס נכסים. כל תביעה אשר תוגש כנגד החייב , מן הסתם תדחה, בגין קיומו של צו ההפטר, ושום בית משפט לא ידון בתובענה אשר לגבי הנתבע ניתן צו הפטר. הדרך היחידה שלך היא לפנות בבקשה למתן הוראות, לבית המשפט המחוזי בו ניתן צו הכינוס וצו ההפטר ולעתור לצו אשר יורה כי צו ההפטר אינו חל על החוב שלך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל