נבוכים

הפרת חוזה

שלום רב. בנינו בית קרקע פרטי לפני כ7 שנים ע״י קבלן מפתח. על פי החוזה על הקבלן להמציא לנו את כל האישורים לטופס 4 ולערוך בדק בית לאחר כשנה מקבלת המפתח . למעשה מרגע קבלת המפתח ותשלום אחרון לקבלן הוא נעלם. לא עונה לטלפונים ולא מגיב להודעות. כיום אנו מעונינים להוציא טופס 4 והזמנו חשמלאי בשביל אישורים לח.חשמל.מכיון שהקבלן לא הביא לנו בעבר את האישורים. החשמלאי טוען שיש ליקויים רבים ועלות הטיפול תעלה בסביבות ה5000(!!!!!!) שקל.(בזמן שזה כלול בחוזה עם הקבלן..) כמובן שלבדק בית כעבור שנה הקבלן לא הגיע והשאיר אותנו עם רטיבויות ונזילות. האם יש לנו טעם לתבוע את הקבלן על הפרת חוזה???? כיצד נוכל להוכיח את הדברים???

חיים מן, עו"ד ומגשר

נבוכים שלום, אפריד את התשובה לשאלתכם לכמה חלקים. האם יש לכם עילה שבגינה אתם יכולים לתבוע את הקבלן? התשובה לשאלה הזאת פשוטה. על פני הדברים בוודאי שיש לכם עילה לתבוע את הקבלן בגין הפרת ההתחייבויות החוזיות שלו כלפיכם. לשאלה הבאה - כיצד תוכיחו ? מומלץ לבצע את הפעולות השונות מולו באופן שמאפשר הוכחה קלה - כגון - פניות בכתב. תמצא בוודאי בסוף הסכם ההתקשרות ביניכם סעיף שכותרתו "הודעות" - בו מוגדרת הדרך למסירת הודעות בין הצדדים בכל עניין הנוגע להסכם (בד"כ בדרך של משלוח דואר רשום או פקס. לכתובת הצד השני כפי שפורטה בהסכם לצורך הזה). ברגע שפניותיכם תהיינה מתועדות באופן הזה ומועלות על הכתב - שאלת ההוכחה תתגלה כקלה. גם אם יש פעולות שביצעתם ללא כתב - עדיין מבצע הפעולה יוכל להעיד שכך עשיתם (וגם לעדות יש משקל כמובן). יותר מזה - תוכלו לנתח רק עם עו"ד שלפניו תציגו את התמונה המלאה של האירועים והראיות בתיק. האם יש טעם לתבוע את הקבלן ? התשובה לשאלה הזו נעוצה בשאלה מה היקף הנזקים שנגרמו לכם. במידה וסך הנזקים עומד על 5,000 ש"ח - יש בוודאי מקום לבחינה אם הסכום הזה מצדיק את עגמת הנפש, הטרחה והעלויות הכרוכים בניהול תיק משפטי. במידה והיקף הנזקים גדול משמעותית - משתנה התשובה בהתאם. לבסוף - אני מזמין אותך לבחון מה מצבו הכלכלי הנוכחי של הקבלן ו... מול מי חתמת את החוזה. האם חתימת החוזה נעשתה מול חברה עם ערבות אישית / בלי ערבות אישית / חברה שיש לה תוכן ופעילות כלכלית קיימים גם כיום / חברה שהוקמה לצורך הפרויקט הזה ושאין בה תוכן כלכלי כלשהו. שאלה זו - צריך לשאול על מנת שלא תהיה רודף אחרי גוף משפטי שאין לו שום תוכן כלכלי ושקרוב לוודאי שלא תצליח לגבות ממנו דבר. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר 02-6246777