ברוך

עבירת בנייה

קבלן שיפוצים בצע עבירת בניהה הריסת קיר חיצוני בלא היתר. האם אני כדייר יכול לתבוע אותו? באיזה בית משפט? מחוזי או שלום? אם זה בניגוד לחוזה האם כדאי לעשות זאת בשלום במסגרת הפרת חוזה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

ברוך, שלום רב, משאלתך אני מניח שהקבלן ביצע עבודה עבור דייר אחר ולא עבורך. בעקרון, הריסת קיר חיצוני ללא היתר היא עבירה, ומי שמופקד על אכיפת החוק בעניין זה היא הוועדה המקומית לתכנון ובניה, ולך כדייר או בעל דירה אין זכות תביעה, אם כי אתה רשאי להגיש תלונה לועדה המקומית. המצב שונה אם ההריסה גרמה לך נזק - ואז אתה יכול לתבוע פיצוי על הנזק ואולי אפילו השבת המצב לקדמותו.