בני פלומן

בעיית רטיבות במרתף - תביעה מול הקבלן

בבית חדש שקבלן בנה יש בעיה חמורה של רטיבות במרתף. לאחר שתי ניסיונות לתקן זאת הבעיה לא נפתרה ואף החמירה. מאחר ולא ניתן לסמוך על הידע המקצועי של הקבלן התחיל תהליך משפטי מייגע אשר אמור לפצות אותי ובאחריותי להפעיל קבלן ומומחים לתיקון הבעיה. המשפט מתנהל והקבלן שהינו גם בעל חנות לחומרי בניין מעוניין להקטין את הנזק וזאת על ידי אספקת החומרים והבאת עובדים שלו לסייע לקבלן שייבחר ובכך להקטין את העלויות . הטיעונים שלי לעצירת תהליך מסוג זה הם 1. אני לא רוצה שום מעורבות של הקבלן בתהליך -כיוון שכל בעיה שתיווצר על ידו מחבלת בתהליך האיטום 2. אני רוצה שהאחריות כולה לפרויקט תהיה בידי הקבלן שאבחר הקבלן חותר ל 1. בחירת קבלן מוסכם ולא בחירה עצמאית שלי. 2. הכסף יועבר לנאמנות של עורך דין ורק חתימות של שני צדדים תשחרר תשלומים לפי שלבים 3. אספקת חומרים ועובדים כדי להוזיל אני מחפש תקדימים /נימוקים שיש להם השפעה מכרעת אל מול השופט בנושא . תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

בני, שלום רב, חוק המכר (דירות), וההיגיון הבריא, קובעים שתי דרכי פעולה לתיקון ליקויי בנייה: הדרך הראשונה, "דרך המלך" – תיקון על ידי הקבלן, ואז הוא אחראי לעבודתו; הדרך השנייה - כאשר התיקון הקבלן עשה לא צלח או כאשר הוא אינו מתקן – "תיקון עצמי" תוך חיוב הקבלן בעלויות. אם פועלים בדרך זו הקבלן מתנתק מהאחריות ואם התיקון מתברר כתיקון לא מוצלח אי אפשר יהיה לבוא אל הקבלן בדרישות. אתה נמצא בדרך השנייה ועל כן אתה זכאי לניתוק הקבלן כליל מהפרויקט. הקבלן צריך לשלם לך את עלות התיקון ואתה זכאי לבחור את מבצע התיקון לפי שיקול דעתך החופשי.