חגית

התיעצות בקשר לליקויים בבניין בן 7 שנים (ינואר 2009)

לאורך השנים, פנינו לקבלן עם מספר תקלות מהותיות שלא נפתרו. בנובמבר פנינו אליו שוב עם בעיה של רטיבות בקירות , צניחת חיפוי בסיס המרפסות ומספר מוקדים של נזילה מסיבית (ממש יורד גשם בחניון) מתקרת גג החניות.יש סדקים רבים ומתחיל להתגלות הברזל בקירות ובתקרה בעקבות הנזילות. הגיע הנציג לבחון את הנושא ומאז משך את הזמן עד ינואר ומאז נעלמו עקבותיו. מה אנחנו יכולים לעשות בנדון? האם יש תוקף אחריות קבלן לליקויי בניה חמורים מסוג זה? תודה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

חגית, שלום רב, החוק קובע תקופת בדק בה הקבלן אחראי אלא אם הוא מוכיח שהליקוי נגרם על ידכם, ותקופת אחריות של שלוש שנים לאחר תום תקופת הבדק בה הקבלן אחראי אם אתם מוכיחים שמקורו של הליקוי בתכנון, עבודה או חומרים. הקובע הוא המועד בו התגלה הליקוי (כמובן בהנחה שהודעתם על גילוי הליקוי לקבלן בסמוך לו). תקופת הבדק שחלה עליכם (זו שהייתה לפני תיקון החוק בשנת 2011) היא 3 שנים, מלבד "סדקים עוברים" לגביהם היא חמש שנים. "סדקים עוברים" הם סדקים שעוברים את כל עובי הקיר. לכן, ובהנחה שהסדקים אינם עוברים, הקבלן אחראי לליקויים שהתגלו עד ינואר 2015 (אם תוכיחו שהליקוי הוא כתוצאה מתכנון, עבודה או חומרים).