אלעד

רכישת דירה חדשה מקבלן

בוקר טוב. רכשתי דירה מקבלן, יש לי מס' שאלות בנושא קבלת הדירה: 1. בבדיקת מהנדס מטעמי, התגלו מס' תקלות. אחת מהן היא רטיבות באזור הקיר והרצפה במטבח. הדוח נמסר לקבלן ולטענתו תוקנו הליקויים כולל הרטיבות. בבדיקה חוזרת של המהנדס, התברר שעדיין קיימת רטיבות באותם מקומות. ע"פ מנהל העבודה באתר, נאמר לנו כי "התקלה טופלה והרטיבות לא הספיקה להתייבש". האם אני יכול לדרוש מהקבלן מסמך חתום על ידו המאשר כי הרטיבות תוקנה וכל נזק שיגרם למטבח יהיה באחריותו? במידה ולא או שהקבלן לא יסכים לתת מכתב כזה, האם הדירה נחשבת לראוייה למגורים לאור העובדה שלא ניתן להרכיב מטבח בגלל הרטיבות? 2. באותה בדיקת מהנדס ראשונה, התברר שישנם מס' שיפועים לא תקינים במרפסת הבית, גודל המרפסת כ-60 מ'. המהנדס סירב לתקן מכיוון שלטענתו כל השיפועים עומדים בתקן. לציין שהטענות של המהנדס מטעם הקבלן לא נשלחו במסמך חתום על ידו, אלא ע"י אחד מעובדי המשרד של הקבלן. בבדיקה החוזרת, נמצאו שוב שיפועים שאינם עומדים בתקן. במידה והקבלן אינו יסכים לתקן את המרפסת, ניתן לתבוע את התיקון או פיצוי בבית משפט? 3. במידה ויש בעיות אסתטיות שהקבלן אינו מוכן לתקן הן עילה לתביעה וקבלת פיצוי? אודה לתשובתכם. תודה רבה וחג פסח שמח. אלעד

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אלעד, שלום רב, אם הרטיבות מונעת התקנת מטבח הדירה אכן אינה ראויה למגורים. אני ממליץ לך בחום לקבל ייעוץ ספציפי ובדחיפות – כי ייתכן שהמסקנה תהיה לא להסכים לקבל את הדירה במצבה, אבל אי אפשר ולא אחראי לקבל החלטה כזו בלי בדיקה יסודית ביותר. שיפועים בריצוף המרפסות – אני מבין שהמהנדס מטעמך והקבלן חלוקים, כמובן שאיני יכול לדעת מי צודק, אבל אם אכן השיפועים אינם תקינים תוכל לתבוע פיצוי בשווי עלויות התיקונים הנדרשים. לגבי הבעיות האסתטיות – לא ניתן לענות על השאלה בלי לדעת מהן בדיוק הבעיות וגם אז יש להניח שהתשובה לשאלה תלויה במידה רבה בשופט אליו העניין יגיע – משום שאסתטיקה היא, במידה רבה, עניין של טעם אישי ואנשים שונים מתייחסים לנושא באופן שונה.

אלעד

יואב, תודה רבה התשובה המפורטת. המשך יום טוב