אריאל שמחון

פיצוי/שיפוי בגין נזק למטבח/אביזרים משודרגים - דירה מקבלן

שלום רב, רכשתי דירה מקבלן ובחרתי לשדרג מטבח + שיש דרך הספקים אותם הקבלן הפנה אותי. לאחר השדרוג, הקבלן שלח הסכם להזמנת שינויים ותוספות עליו אני נדרש לחתום, כאשר במקרה של מטבח משודרג, האחריות/ערבות היא לפי שווי מטבח סטנדרטי. ביקשתי מס' פעמים לשנות סעיף זה כאשר האחריות כוללת אביזרים משודרגים אך ללא הצלחה, לפי דבריהם זהו החוזה שלהם והם מתחייבים אך רק לסטנדרט (למרות שהשדרוג מתבצע דרך הספק שלהם) האם זה מקובל? חשוב לציין שהדירה בשלבי בניה ואין באפשרותי לפקח ולשמור על המטבח/שיש או כל אביזר משודרג בדירה לפני קבלת המפתח. בנוסף זה נשמע הזוי. הקבלן הוא זה שנמצא בדירה 24x7 וצריך לשמור ובמידת הצורך לתת פיצוי/שיפוי בגין נזק בלי קשר לסטנדרט/משודרג, זוהי דעתי. האם אני טועה? מה ניתן לעשות במצב שכזה? תודה רבה ובברכה אריאל

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אריאל, שלום רב, טענתך הגיונית אבל כדי לתת תשובה מוסמכת יש לקרוא את החוזה לרכישת הדירה ומה הוא קובע ביחס לשדרוגים. ייתכן ודרישת הקבלן שתחתום על הסכם נוסף אינה מוצדקת וייתכן שדרישתו להגבלת האחריות אינה מוצדקת אבל אי אפשר לענות לך בלי לבדוק את החוזה