נתנאל

חניה שאינה עומדת בתקן

קניתי דירה משיכון ובינוי לפני כשנתיים. בזמן הקנייה הפרוייקט היה בשלביו הראשוניים והיה ביכולתי לבחור איזו חניה שהייתי רוצה. איש המכירות שכנע אותי לקחת את החניה שכיום היא שלי, בטענה שזו חניה טובה (קרובה לכניסה של הבניין וישנם חניות ניצבות אשר מאפשרות לצאת מחניה עוקבת במידה ואף אחד לא חונה שם). כעת, בסיור טרום המסירה שלי, ירדתי לחניון להסתכל על החניה שלי. מיד ראיתי בעין שהחניה הינה צרה מאוד וייתכן ולא יהיה ניתן לפתוח את הדלתות לאחר החניה. עשיתי מדידות והסתבר שרוחב החניה שלי הינו 2.20, כאשר התקן מדבר לכל הפחות על 2.30 לחניה שמשני צדיה יש חניות. המקרה שלי הוא טיפה יותר מסובך - מכיוון שמימיני ישנה עוד חניה עוקבת במקביל אלי אך משמאלי ישנם 3 חניות שמאונכות אלי. נניח והשכנים שיחנו בחניות שמאונכות אלי עד הסוף, הרי שאין לי מקום כלל לפתוח את הדלת וזה נחשב לטעמי כאילו יש קיר בנוי מצידי - במקרה זה התקן מדבר כבר על חנה ברוחב 2.40 לאחר שבחנתי את תוכניות הבניה, גם בשרטוט שחתמתי עליו נראה שהחניה יותר צרה, אך לא מצוינות מידות כלל. מאז יצרתי קשר עם היזם וזה היה מוכן להגדיל לי את החניה ב10 ס"מ (כך שעדיין לא בטוח ואוכל לפתוח את הדלת), בנוסף ההגדלה הזאת תגיע ע"ח החניות שמאונכות אלי, כך שהשכנים יוכלו לראות בכך חוצפה ובכוונה לחנות כמה שיותר אחורה ושוב אני מוצא את עצמי שלא אוכל לפתוח את הדלת. כיצד עלי להמשיך ולפעול? האם יש כאן עילה לתביעה משפטית? אם כן, מה אוכל לקבל בבית המשפט? מכיוון שכסף לא יפתור לי את מצוקת החניה. בתודה, נתנאל

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

נתנאל, שלום רב, אם אין חניה אחרת שהקבלן יכול לתת לך נותרה לך רק הדרך של תביעה כספית או היענות להצעת הקבלן להרחיב את החנייה. גובה התביעה הכספית צריך להיות מבוסס על ירידת ערך והמוסמך לתת חוות דעת בעניין זה הוא שמאי מקרקעין.