מרינה

ריצוף בגוון שונה בממ"ד

שלום רב, רכשנו דירה חדשה מקבלן ובחרנו ריצוף אחיד בדירה. לפני מסירת המפתח התגלתה רטיבות בדירה שמטופלת ע"י הקבלן לשם כך פתחו מרצפות מרובות בדירה ופורקו מרצפות שלמות מהממ"ד בטענה שישתמשו במרצפות האלו לפי הצורך והממ"ד ירוצף מחדש באריח מאותה סדרה איך בגוון שונה מכיוון שאין אריח זהה למה שהיה. בפועל "הגוון השונה" הגיע בצבע שונה לגמרי (הצבע המקורי הינו אפור בהיר מאוד ועל זה יש המון עורקים בצבע אפור כהה), המרצפות החדשות בעלי צבע אפור בהיר בלבד - רואים את ההבדל מרחוק ללא שום מאמץ. האם אנחנו חייבים לקבל את האילתור המוצע ? מה הדרך הנכונה לפעול במצב הזה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

מרינה, שלום רב, אתם זכאים לריצוף בגוון אחיד – זה שבחרתם. אינכם חייבים לקבל תיקון שיגרום לכך שהריצוף לא יהיה אחיד. אני ממליץ לכם לעמוד על זכותכם לריצוף בגוון אחיד (המינימום הוא שכל משטח יהיה אחיד, כלומר אם יהיה הבדל בין גוון הריצוף בסלון ובמטבח לגוון שבחדרי השינה – זה מפריע הרבה פחות, אבל כל משטח ריצוף וכל חדר צריכים להיות בגוון אחיד.