שמשון

בדק בית לדירה חדשה מקבלן

שלום, רציתי לדעת האם אדריכל במקצועו בעל תואר B.ARC רשאי לעשות בדק בית וחוות דעתו קבילה בביהמ"ש?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שמשון, שלום רב, הכשירות הנדרשת ממומחה על ידי בתי המשפט מתייחסת לא רק להשכלתו אלא גם לניסיונו המקצועי. לצורך מתן חוות דעת על ליקויי בניה נדרשת מומחיות בחמישה מרכיבים עיקריים: הראשון, איתור הליקויים; השני, קביעה מהי סיבת הליקויים (לדוגמה: אם יש רטיבות, איתור הסיבה להופעת הרטיבות); השלישי, קביעה איך לתקן את הליקוי; הרביעי, קביעת עלות התיקון ומשך ביצועו; החמישי, תוצאות התיקון (כגון: האם התיקון עצמו גורם לנזקים נלווים? לדוגמה, החלפת ריצוף לאחר הרכבת ריהוט יכולה לגרום נזקים לארונות קיר ומטבח; האם התיקון מביא את הדירה למצב "כאילו חדש" או לא? לדוגמה: כיסוי ריצוף פגום בקרמיקה מביא להפחתת גובה הדירה והפתחים; האם ניתן להתגורר בדירה בעת ביצוע התיקונים ועוד). אם הניסיון המקצועי של אותו אדריכל הקנה לו מומחיות בתחומים הנדרשים הוא בהחלט יכול לתת חוות דעת רצינית על ליקויי בניה.