ליז

ריצוף לקוי - של מי האחריות ?

יש לנו דירה שרכשנו מקבלן - ליפני כ- 6 שנים. במהלך השנים , 3 פעמים התרומם לנו הריצוף בבית בכל פעם במקום אחר ובנזק בהיקף גדול יותר פעם ראשונה במסדרון, ממד ובפעם האחרונה בסלון( כ20 מרצפות התרוממו) בכל פעם באו מטעם הקבלן וסידרו . לטענתם הסיבה לכך היא חום/ קור ו/או תזוזות הבניין. יש לציין כי אנחנו היחידים מתוך 10 דיירים שזה קרה. הבעיה שאני מרגישה שזה עומד לקרות שוב במקומות נוספים בבית ( בכל פעם היה אפשרות לצפות לזה כי שדורכים על המרצפות יש רעש שמסגיר את הבאות) בפעם האחרונה שזה קרה בסלון הם לא הצליחו להחזיר את המרצפות בצורה תקינה כי לטענתם לא ניתן להחזיר לאותו הגובה, מה שהשאיר אותי עם שטח לא קטן בסלון עם שני גבהים. הפתרון של איש המקצוע שהם הביאו זה להרים את כל הריצוף בבית ולעשות הכל מההתחלה. נציג הקבלן לא היה בדעתו וכך תוקן נקודתי. השאלה הנשאלת: האם זה בגדר אחריות הקבלן? למרות שעברו 6 שנים האם יש התחשבות בזה שזה פעם שלישית , שהראשונה הייתה כבר בשנת בדק? האם אחריות התיקון והוצאת התיקון היא עליי בלבד? מה עושים במקרה כזה? מי נותן את ״ הדין״!??

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

ליז, שלום רב, בהחלט יכול להיות שמכיוון שמדובר בליקוי החוזר על עצמו (כל פעם במקום אחר) יש לך אפשרות לתבוע למרות שתקופות הבדק והאחריות הסתיימו. צריך לבדוק את כל פרטי העובדות. את צריכה ייעוץ פרטני המבוסס על כל העובדות, ויפה שעה אחת קודם. את מוזמנת לפנות למייל yoav@asc.co.il.