אדוה רוימי

צבע של ריצוף לא מה שבחרנו

רכשנו דירה מקבלן. ביקשו מאיתנו ללכת לבחור ריצוף. שמו לנו ריצוף לא נכון. מה שהיה צריך להיות בכל הדירה שמו בשירותים ומקלחות-צבע בהיר. ובכל הבית שמו בצבע אפור מה שהיה צריך להיות בשירותים ומקלחת לפי האריחים. את הצבע הבהיר שבחרנו לפי צבע המטבח לא שמו בכל הדירה. פשוט הוחלף. האם ניתן לפנות לקבלן ויהיה מחוייב לשנות את הריצוף בדירה? קיבלנו מפתח וזה מבאס שמה שביקשנו לא קרה. מה ניתן לעשות? אשמח לתשובה. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אדוה, שלום רב, הקבלן מחויב להתקין את הריצוף לפי בחירתכם (כך בהסכמים המקובלים, ואני מניח שגם אצלכם זה כך). אם הוא התקין מרצפות לא על פי בחירתכם הוא הפר את החוזה. בעיקרון אתם רשאים לדרוש שהוא יקיים את החוזה, כלומר יחליף את הריצוף, ובמיוחד אם ההבדל בריצוף או בגוונים (לעומת מה שבחרתם) הוא דרמטי.