דייויד

קבלן מתחמק

שלום, קניתי דירה חדשה מקבלן, יומים לאחר המסירה הבאנו מהנדס אשר הוציאה דוח ליקוים לקבלן. כשבוע לאחר המסירה ביצענו שיפוץ במספר חלקים בבית וגם בחדר האמבטיה. השיפוץ הסתיים לפני כחודש ומאז אנו מתגוררים בבית. לפני כשבוע השכן התלונן על נזילה בתקרת האמבטיה שלו, הקבלן טוען כי כיוון שאנו שיפצנו את הדירה הוא מסיר אחריות. השיפוצניק שלנו בדק ומצא כי במקום שהוא עבד אין נזילה אך יש מים מתחת לריצוף בחדר האמבטיה. הקבלן עדיין מסרב לטפל בנזילה למרות שהסברנו לו כי הנזילה איננה קשורה לעבודת השיפוץ שביצענו. בנוסף הקבלן לא מתייחס לדוח המהנדס ששלחנו למעלה מחודש בטענות כגון : "לא גילינו את הליקויים בעת המסירה אז זאת לא בעיה שלו" "ייתכן ואתם עשיתם את הנזקים ביומים שבין המסירה לבין בדיקת המהנדס" מה הדרך הנכונה להתנהל בעניין הנזילה? האם לחכות לקבלן או האם לתקן את הנזילה בעצמי ולתבוע את הקבלן? האם כאשר אנו מבצעים שיפוץ הקבלן יכול להסיר אחריות מהדירה? האם לתת לקבלן מעל 30 ימים (זמן סביר) בכדי שיטפל בבעיות ובליקוים שנמצאו בדוח המהנדס?

חיים מן, עו"ד ומגשר

דייויד שלום, לשאלתך, את תיקון הנזילה לא הייתי מעכב. הייתי מציע לשלוח לקבלן הודעה כי בכדי למנוע פגיעה מתמשכת וגדלה בשכן בשל הנזילה, בכוונתכם לתקנה באמצעות איש מקצוע מטעמכם אא"כ הוא יודיע שהוא מבצע את זה באמצעות אנשי המקצוע שלו. (אחרי הודעה שכזאת, ייקל עליכם לתבוע ממנו את החזר התיקון הזה - ככל שייקבע שהוא אחראי לו). אשר לקביעת הגורם האחראי לנזילה: מטבע הדברים מקום שמבצעים פעולה על ידי איש מקצוע שאינו הקבלן באזור בדירה שבו מתגלה בעיה או תקלה - מנסה כל צד (הקבלן מצדו ואיש-המקצוע מהצד השני) להטיל את האחריות זה על כתפיו של זה. אתם במקרה הזה כמובן נמצאים בתווך ואפשר שהפתרון הנכון הוא להגיש תביעה בעניין נגד שניהם ולבקש מביהמ"ש שיחלק ביניהם את האחריות לתיקון - כי אחד מהם בוודאי אחרי לתיקון הנזילה. בדרך הזאת - אתם מעבירים למעשה את ההתדיינות והטלת האחריות לדיון בין איש המקצוע לבין הקבלן ולפסיקת ביהמ"ש. באשר לחוות הדעת - אני ממליץ גם כן לכלול את הנזקים הנטענים בה בתביעה שתוגש כנגד הקבלן ושם תבררו כבר את כל המחלוקות ביניכם. אני ממליץ שכל הפעולות האלה תבוצענה בליווי עו"ד מקצועי שעוסק בתחום הזה. אשמח לייעץ בכל שאלה נוספת שתידרש - אם תרצה תוכל ליצור עמי קשר במשרדי. בברכה חיים מן, עו"ד ומגשר 02-6246777