חדוה בן אליעזר

אי התאמה בין הריצוף שהוזמן לבין הריצוף שהונח ללא אישורנו ובהיותנו בחול

אנו נמצאים בשליחות בחו"ל.הגעתי במיוחד ארצה על מנת לבדוק כי הריצוף שיונח בדירתי תואם הזמנתי. מסתבר שהמקט הרשום על החבילה אינו תואם את המקט הרשום על גבי הזמנתי(נגב טוענת להגנתה שהמקט הסיני הרשום על גבי החבילה תואם את המקט הישראלי שבהזמנה) ,וכי לא המתינו לי לאשר את הריצוף .הגעתי לדירה מרוצפת כאשר הגוון הינו אדמדם בעוד שאני הזמנתי בג' אפרפר. אלו תקדימים בחוק מכר קיימים בנושא?אני מבינה שהיה חייב מישהו מטעמי לבדוק את הריצוף לפני הנחתו.

חיים מן, עו"ד ומגשר

חדוה שלום, אין חובה אבסולוטית לבחון את הריצוף לפני הנחתו. ישנה חובה חוקית לקבלן לספק את המוצר שהוסכם ביניכם שהוא יספק לך. את השאלות האלה יבחן בדרך כלל בית משפט אליו תופנה השאלה הזאת. החוק מגדיר סטיות (מינוריות בדרך כלל) שמותרות בתווך שבין המפרט והמוצר המסופק. על הקבלן כאמור החובה לספק את המוצר שהתחייב לספק לך. לא עשה כן... יכול להיות שצריך לפנות לבית משפט על מנת שיחייב אותו לעשות כן או לפצות אותך בשווי הנזק שנגרם לך ככל שהנזק הזה יוערך בהליך המשפטי. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר 02-6246777