לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלעד

תיק בהוצאה לפועל

שלום עו"ד בוכובזה, 1. בשנת 2009 רכשתי מכשיר טלויזיה במתנה להורי, שהם פנסיונרים ופטורים מתשלום אגרה. 2. לפני כחודש קבלתי, לראשונה, מכתב ממשרד עורכי דין רד ובו נכתב כי נפתח לי תיק בהוצאה לפועל על חוב לרשות השידור. התקשרתי לחברה ונאמר לי שאני חייב סכום של 3,300 שקלים על אגרה משנת 2009. 3. הסברתי להם שהמכשיר ניתן במתנה להורי וכי אני עצמי לא מחזיק במכשיר טלויזיה או בממיר כלשהו, והזמנתי אותם להגיע בכל עת שירצו על מנת לבדוק. 4. לטענתם, עלי לשלם את הסכום מכיוון שלא דיווחתי בזמן שהמכשיר ניתן כמתנה. הייתכן?! לא נראה לי סביר שאשלם אגרה אם מעולם לא החזרתי מכשיר טלויזיה או ממיר. מה עלי לעשות? לתשובתך אודה אלעד

סמדר בוכובזה, עו"ד

תושב שהודיע בכתב על העברת מקלט הטלויזיה שברשותו (למשל לגרושתו) או שהוא אינו מחזיק עוד בטלוויזיה (למשל כי הוא עבר לבית הוריו, לגור בחו"ל, מסיבות של אמונה) אינו אמור לשלם אגרה. אגף הגבייה של רשות השידור לא יישלח (אסור לו) דרישות תשלום לאנשים שמסרו הודעה כאמור עד לקיום ביקור בית. רשות השידור, כל עוד אין בידיה אסמכתה שהתושב מחזיק במקלט בלל או במקלט אחר, אין בסיס בדין לחיובו באגרה. וכי אין בסיס בדין גם להתניית ביטולה של האגרה במסירת כתובת מגורים בפועל (ראו פסק דין בש"א 205710/09). רשות השידור אינה יכולה להסתמך באופן עיוור על רישום הכתובת במשרד הפנים מתוך התעלמות מטיעוניו של האזרח שאין הוא גר בכתובת הרשומה המשרד הפנים.

אלעד

תודה רבה סמדר, אולם השאלה היא האם הם יכולים לחייב אותי רטרואקטיבית ארבע שנים אחורה כי לא דיווחתי על מסירת המקלט ביום שבו הוא נקנה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגרת טלויזיה רשות השידור