בית הדין הארצי לעבודה דן בערעור על פסק דינו של בית הדין האזורי בחיפה, אשר דחה את תביעת המערער להכרה באוטם שריר הלב, בו לקה כפגיעה בעבודה כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי.
רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום ביטוח לאומי
המערער הועסק כמנהל עבודה בחברת ח. רשף קבלנים (1990) בע"מ העוסקת בשיקום מבנים, כאשר בתקופה הרלוונטית עסק המערער בפרויקט צביעת מבנה ושיפוץ חיצוני באתר המצוי ברח' הצוללת דקר 2 בחיפה.
ביום 5.7.07 הגיע המערער לאתר בשעות הבוקר, ולאחר זמן קצר הגיעו פקחים מטעם עיריית חיפה, אשר דרשו להזיז קונטיינר, אשר הוצב בסמוך לבנין בו בוצע הפרויקט. בין המערער לפקחים התפתח ויכוח קולני לגבי מיקום הקונטיינר. זמן קצר לאחר הויכוח - המערער חש כאבים בחזהו, ובשעה 10.05 הוזמן אמבולנס אשר הגיע בשעה 10.16, שפינה את המערער לבית החולים כרמל, שם אובחן כי לקה באוטם. תביעת המערער להכרה באוטם שריר הלב שארע לו כתאונת עבודה ע"פ חוק הביטוח הלאומי נדחתה על בסיס חוות דעתו של מומחה שמונה על ידי בית הדין, ואשר נקט בין היתר בלשון של "לא ניתן לשלול" ביחס לקשר הסיבתי בין האירוע הלבבי ובין עבודתו של המערער. על כך הגיש המערער ערעור לבית הדין הארצי.
המערער ערער על פסק דינו של בית הדין האזורי, וטען כי בית הדין האזורי בפסק דינו לא פרש נכון את חוות דעתו של המומחה. לטענתו, קריאת חוות דעתו של המומחה בכללותה מצביעה על קיומו של קשר סיבתי בין האירוע לבין האוטם.
לא ביטוי של ספק אלא של זהירות
בית הדין הארצי (השופט עמירם רבינוביץ, השופטת לאה גליקסמן והשופט אילן סופר) קבע, כי הביטוי "לא ניתן לשלול", בו נקט המומחה בחוות דעתו, במקרה הנוכחי אינו ביטוי של ספק, אלא ביטוי של זהירות בפסיקה, שאין בו בהרבה מן המקרים ודאות רפואית אבסלוטית מדויקת. על כן נפסק, כי יש לראות באוטם שריר הלב שארע למערער כתאונת עבודה על פי חוק הביטוח הלאומי.
כמו כן, בית הדין הארצי חזר וקבע, כי אין לקבל את עמדת המוסד, לפיה בכל מקרה בו המומחה הרפואי קובע בחוות דעתו כי "לא ניתן לשלול" קשר סיבתי בין האירוע החריג לבין הופעת האוטם, מתחייבת המסקנה כי לא הוכח קשר סיבתי בין האירוע החריג לבין אוטם שריר הלב.
הערעור התקבל, והמוסד לביטוח לאומי חויב לשלם למערער שכ"ט עו"ד בסך 5000 ₪.
רוצים לקרוא את פסק הדין? תקדין - פסק דין
(עב"ל 32691-06-10 אלי דהן – המוסד לביטוח לאומי )
נכתב ע"י עו"ד אורנית גורטלר
פרשנות לשון ספק בחוות דעת מומחה
פרשנות חוות דעתו של מומחה הנוקט בלשון ספק ("לא ניתן לשלול") ביחס לקשר סיבתי בין אירוע לבבי ובין אירוע חריג בעבודתו של המערער

- כן0
- לא0
מידע משפטי נוסף שעשוי לעניין אותך
רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים

לא רק חתימה על חוזה: עו"ד פרי שמש מסבירה איך לא להפסיד כסף במכירת דירה יד שנייה
השנה החדשה מביאה איתה לא פעם החלטות על שינוי והתחלה חדשה - וגם מכירת דירה יכולה להיות חלק מהן. אלא שלפני שמתקדמים לעסקה, חשוב לבדוק את הזכויות בנכס, את היבטי המס ואת ההתחייבויות שעלולות להשפיע על הסכום שיישאר בידיכם.

"הטעות הגדולה ביותר מתרחשת בשיחת הטלפון הראשונה": עו"ד שרון נהרי בטיפים מצילי חיים לחדר החקירות
משיחת הזימון המפתיעה, דרך הלחצים במסדרון ועד לעימות הפרונטלי – כל מה שחובה לדעת לפני שפותחים את הפה במשטרה, ולמה גם חפים מפשע עלולים לסיים עם כתב אישום

גם 3 קמ"ש מעל המותר יעלו לכם ביוקר: מהפכת מצלמות המהירות יוצאת לדרך
המשטרה משנה את כללי המשחק בכבישים: בימים הקרובים יעודכנו ספי האכיפה של מצלמות המהירות, ובמקטעים שיוגדרו מסוכנים גם חריגה של קמ"שים בודדים עלולה להסתיים בדוח שיגיע הביתה. אלא שנתוני הרלב"ד מראים כי ב־7% בלבד מהתאונות החמורות ב־2025 נרשמה מהירות מופרזת כעבירת הנהיגה שתרמה לתאונה. אז האם הידוק האכיפה באמת יציל חיים, מה צפוי להשתנות לנהגים ומה אפשר לעשות אם המצלמה תפסה אתכם? עו״ד עמרי בן נתן ממשרד עורכי הדין בן נתן עמר ושות׳, העוסק בדיני תעבורה למעלה מעשור, מסביר.