לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שרון

הרעת תנאים

אני עובדת בפנימייה במשך כ 4 שנים. התחלתי לעבוד במהלך התואר הראשון, לכן הועסקתי בחצי משרה. כעבור כשנתיים, לאחר שיחה שקיימתי עם מנהל הפנימייה דאז הובטחה לי העלאה בשכר כמו גם תוספת חודשית של 700 שקלים השתתפות בשכר דירה. בשנה שלאחר מכן סיימתי את לימודי התואר והתחלתי לעבוד במשרה מלאה. בשנה זו המשכתי לקבל כאמור את 700 השקלים דרך תלוש המשכורת. השנה התחלתי ללמוד לתואר שני, ולכן ביקשתי לרדת שוב לחצי משרה. בחודש דצמבר שמתי לב (במקרה!) דרך תלוש המשכורת כי הורידו לי את ההשתתפות בשכר הדירה, זאת בניגוד לתנאים שסוכמו, לאחר שנתיים וחצי בהם קיבלתי את הסכום וללא כל הודעה מצד ההנהלה. פניתי למנהל הפנימייה, (שהתחלף בשנה האחרונה) סיפרתי לו את הסיפור וביקשתי את המגיע לי, הוא "משך אותי" כ 4 חודשים, כאשר בכל פעם אמר שיברר. לפני כחודש המנהל חזר אליי כם תשובה לפיה הנהלת הרשת לא מוכנה לשלם לי את הסכום, זאת כיוון שלדבריהם קיבלתי אותו כשהייתי במשרה מלאה וכעת, כשירדתי לחצי משרה, השתנו תנאי העסקתי (על אף שלא חתמתי על כלום). הסברתי לו כי לא יכולים להוריד לי את הסכום, כיוון שהחוזה בו נכתב שאקבל את התוספת נחתם בעת שהייתי בחצי משרה (וכי מאז ועד לחודש דצמבר אכן קיבלתי את הסכום המדובר אחת לחודש). כתגובה לכך הוא אמר ששוב יבחן את הדברים ולאחר כשבוע בו "רדפתי אחריו" עם הודעות יומיות להן לא הגיב, הוא שלח לי הודעה כי הסכום לא מגיע לי וכי מה שקיבלתי היה בטעות. בשלב זה, אמרתי לו כי זו לא טעות וכי יש בידי העתק של החוזה שנכתב ע"י המנהל (החוזה בו מפורט כי השכר השעתי עולה כמו גם אני אקבל תוספת של שכ"ד). הוא אמר ששוב יבחן את הדברים ולאחר מספר ימים (בהם שוב "רדפתי אחריו", אמר שבדקו את העניין בהנהלת הרשת וכי אני לא זכאית לסכום- והוציאו לי מכתב בנוגע לכך (זאת לאחר 4 חודשים שאני רודפת אחריו ואחרי שלא חתמתי על שום תנאי שינוי העסקה!!!) על פניו, נראה לי כי מדובר בעבירה על החוק ורציתי לדעת האם זה נכון ומה אני יכולה לעשות במצב מעין זה, תודה מראש, שרון

עו"ד אריק שלו

בנסיבות העניין מומלץ לפנות לייעוץ משפטי, משרדנו עומד לרשותך. עו"ד אריק שלו arik.shalev@law-shalev.co.il ייעוץ אישי- .073-2505384

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה