לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סער אהרוני

קנסות משכר הבסיס ואי תשלום בונוסים

שלום רב, אני עובד במקום עבודה כ 7 חודשים לא נדבר על כך שמעולם המשכורת לא נכנסה בזמן ותמיד או ב 12...או ב 13 אני מדבר על כך שעזבתי לפני כיומיים . ומאז אני לא מפסיק לקבל טלפונים מהמעביד שלי שהוא קיבל תלונות מכר על שמי ולכן ינקה משכרי 1500 ש"ח . ובנוסף לא ישלם לי את הבונוסים על המכירות התקינות שבוצעו ועליהם לכאורה כן היה מגיע לי תשלום המשכורת המשוערת שלי הייתה אמורה להיות כולל בונוסים כ- 6000 ש"ח א. האם חוקי לנקות משכרי קנסות על איכות מכר נמוכה ? ב. האם חוקי לא לשלם בונוסים על מכירות איכותיות ? בברכה סער

עו"ד אריק שלו

חוק הגנת השכר חוק הגנת השכר נועד להגן על השכר של העובד המצוי בידי המעסיק, בכך שהוא מגביל את האפשרות לבצע הורדות מהשכר. סעיף 4 בחוק מאפשר לבצע הורדות מהשכר בתנאים מסויימים. כמו למשל, “חוב מוסכם”. פרשנות בית הדין לעבודה לסעיף זה קובעת כי אסור להוריד משכרו של העובד תשלום של קנס במקרים שבהם הוא מתנגד לכך. גם אם העובד חתם מראש על הסכמה לתשלום קנסות (כפי שנדרשים לעשות עובדים רבים), חייב להתקיים בירור בינו למעביד, שבו יש לעובד זכות לערער על הקנס המסוים. החוק מרשה לנכות מן השכר רק סכום מוסכם על-ידי העובד והמעביד, וכאשר אין מחלוקת בין הצדדים.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה