התפטרות לאחר חופשת לידה
שלום, יצאתי ל"חופשת לידה מוקדמת" בתאריך 20/07/2014 - חודש לפני המועד המשוער של לידת בני בשל מצב בריאותי לא קל ובשל התנכלות מהמעסיק שלי. בני נולד ב20/08/2014. אני מעוניינת להתפטר ממקום עבודתי הנוכחי לשם טיפול בו מאחר ואיני מעוניינת לחזור למעגל העבודה עד שיימלאו לילד לפחות 6 חודשים וגם כי איני מעוניינת לחזור ולעבוד במקום עבודה זה אשר ידעתי מימנו לא מעט. בנוסף, בעקבות הלידה עברתי להתגורר במרכז. (גרתי בצפון לפני הלידה). נאמר לי כי אני יכולה להגיש מכתב התפטרות 30 יום לפני סיום חופשת הלידה בפועל במקום לחכות אשר יסתיימו ה90 יום המגיעים לי עפ"י חוק. שאלותיי הן: 1. איך עליי לנסח את מכתב ההתפטרות על מנת שאוכל לקבל את כל הזכויות המגיעות לי? (ימי מחלה, ימי חופש, פיצויים, פנסיה,הבראה וכו'). האם נוסח המכתב צריך להיות כמו של מכתב התפטרות רגיל תוך כדי ציון נושא הטיפול בילד ? 2. האם עליי לציין במכתב ההתפטרות גם את נושא מעבר המגורים למרכז? איזו כתובת אני מעדכנת במכתב עצמו לשם יצירת קשר איתי? האם המעבר למרכז מוגדר גם הוא כסיבה מוצדקת להתפטרות ולא יכול להוות סיבה שלא אקבל את הפיצויים המגיעים לי? (עולה על 40 ק"מ ממקום העבודה) 3. תוך כמה זמן משולמים הפיצויים ומתי איחור בתשלום ניחשב להלנת שכר? 4. מתי אני יכולה לחתום אבטלה בלשכת התעסוקה, לאיזה תקופה והאם המעסיק מחויב לתת לי מכתב כדי שאפנה לחתום בלשכה? מתנצלת על השאלות הרבות בעינין. יש לציין כי עם היוודע הריוני למקום העבודה שלי ידעתי ויחס לא מחבק ומבין וניסיונות לא מעטים "להתנער" מימני בכל מיני דרכים, על כן אני מעוניינת לדעת במדויק איך עליי לנהוג על מנת שלא ייווצר מצב שהם יוכלו לטעון כל דבר אחר רק כדי לא לשלם לי את המגיע לי על פי חוק. מודה לכם מראש על מענה לשאלותיי הרבות ומתנצלת שהעמסתי יותר מדי שאלות. יולדת לחוצה :)