רפאל

נהגי אוטבוס ושטרות מזוייפים

אני נהג אוטבוס, ולאחרונה נהגים בחברה קיבלו מכמה לקוחות בטעות שטרות של 200 מזויפים, הם פנו למנהל החברה וזה האשים אותם ולא הסכים לקבל מידם את הכסף, הנקודה היא שכל המחירה היא בשביל החברה , והחברה לא נותנת איזה שהוא אמצעי לזהות את השטרות ! האם לפי חוק הם חייבים לקבל את הכסף ולהחזיר לנהגים?? מכיוון שכל המכירה היא עבורם.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

יש לבדוק האם בנסיבות העניין קבלת שטר מזוייף מהווה מעין חוסר בקופה והאם הפחתת הכסף משכר העובד עומדת בתנאי הדין. חוסר בקופה אינו מהווה עילה לניכוי משכרו של העובד ללא הסכמה. במקרה והסוגיה רלוונטית למספר גדול של עובדים מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על מנת לבחון את הנושא.