הילה

האם חוקי להעביר אותי סניף ולהתנות את המעבר בהעתקת מגוריי קרוב יותר לסניף שאליו אני מועבר?

שלום רב, המעביד שלי הודיע שעליו לצמצם תקן בסניף הקיים בראשון לציון והציע שאעבור לסניף בירושלים, זאת בתנאי שאעתיק את מקום מגוריי עם משפחתי.. האם זה חוקי?? כשהתקבלתי לעבודה התגוררתי עם משפחתי בתל אביב, לאחר 3 שנים הודעתי למעביד שעליי לעבור לבאר שבע/ דימונה בעקבות מצב כלכלי.. לעיר שבה התגוררה אשתי לפני הנישואים. המעביד הסכים לכך ללא תנאים. השבוע הודיע שעליו לצמצם תקן בעקבות שינוי ארגוני שבוצע בסניף הקיים (אציין שמדובר בחברה ברווחים ולא בהפסדים, 2500 עובדים). טען שההחלטה קשה לו כי אני אחד מהמנהלים הטובים, טען שחיפש תקן בסניפים האחרים גם בדרום הארץ ולא מצא. אולם כן מצא תקן בסניף בירושלים והתנה את הדבר בהעתקת מגורי משפחתי צפונה מבאר שבע. אני לא מעוניין לטלטל את משפחתי במעבר נוסף וגם לא מעוניין להישאר מחוסר עבודה. פיצויי פיטורין הם לא "אישיו" מכיוון שאני חתום על סעיף 14. האם הדבר חוקי? מה עליי לעשות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות העניין יש לבחון האם העברת מקום העבודה היא בגדר הרעה מוחשית בתנאי העבודה שלך. עפ"י סעיף 11(א) לחוק פיצויי פיטורים, אם עובד התפטר מחמת הרעה מוחשית בתנאי עבודה, או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה שבהן אין לדרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, התפטרותו תזכה אותו בפיצויי פיטורים (אם העובד בעל וותק של שנה ומעלה בעבודה). על עובד להעמיד את המעביד על כוונתו להתפטר עקב הרעה בתנאי עבודה בטרם יתפטר מעבודתו, ולאפשר למעביד לנסות לתקן את ההרעה, כאשר מדובר בנסיבות שבידי המעביד לשנותן. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על מנת למצות את קבלת זכיותך בנסיבות העניין.