חזרה לפורום

הלנת קצבת נכות .

אלו
אלון תמיר

שלום וברכה , נקבעה לי זכאות לקצבת נכות לתקופה בת 6 חודשים ; כבר עם החלטת הביטוח הלאומי בדבר זכאות זמנית זו ,ערערתי בפני המוסד -הן על שעור אחוז הנכות והן על עובדת זמניות הזכאות {כאמור מחצית השנה} ; לא פסקתי לרגע מלפנות אל המוסד ולערער על מצב בלתי הגיוני זה ,הנ"ל ,במכתבים ,"פקסים" ,"אימיילים" ו"בטופס": "פניות הציבור" שבאתר הביטוח הלאומי ,שב"אינטרנט" ; ללא הועיל --לא השיב לי המוסד על פניותי,אף שפניתי עשרות פעמים גם אל נציב תלונות/פניות הציבור שבו ואף אל מנכ"לו מר שלמה מור יוסף ; כך במשך 13 חודשים ברציפות !!!! ,החל מסיום זכאותי {בחלוף מחצית השנה ,הנ"ל} ; ניתן לומר אפוא ,כי 19 חודשים !!!!,שמצאתי עצמי ללא קצבת נכות וללא כל התייחסות אל פניותי הרבות; אציין -אניחי בגפי ללא כל תמיכה מאיש,אף לא ממשפחתי ; נכותי אינה מאפשרת לי מציאת עבודה ; אני גר בשכירות . אין בידי כל רכוש או מקור הכנסה שהוא --ממש כלום ; כל המסמכים הרפואיים שהגשתי לוועדות הביטוח הלאומי ,מצביעים -בעליל-על ההכרח שבטיפולים עתידיים ; נאלצתי אפוא -ללוות בבושת פנים כסף מחברים כדי להתקיים,לפרוע תוכניות דלות כקש אותן תכננתי לנצל לצורך הטיפולים הנ"ל ,לקבץ ממש נדבות ;בושה וחרפה שתקצר היריעה מלתאר כאן ,נכבדי היקרים ; הגעתי ממש עד עברי פי פחת ; קבע בית הדין האזורי לעבודה שבנצרת ,תחת שיפוטה של כבוד השופטת אורית יעקבס ,כי אכן -לא טעות/שגיאה/תמימות ,היתה בידי הביטוח הלאומי ,אלא --ומפורשות-- התעלמות גרידא מזעקותי ביודעו בעליל התנהלותו חסרת המוסר כלפי ,בשלילת נכותי מסיום מחצית השנה הנ"ל ; כבוד השופטת חייבה את המוסד לביטוח לאומי לשלם לי למפרע כל 13 הקצבאות ,בתשלום אחד ;ואכן בוצע הדבר וקיבלתי סכום זה ; יחד עם זאת ,במשל 13 חודשים אלו ,נאלצתי --כאמור ומאונס-- לשדוד את עצמי ,כאשר היד המחזיקה ב"אקדח" ואצבעה על ה"הדק" ,הינה ידו של הביטוח הלאומי ; מאז פסיקתה של כבוד השופטת יעקבס ,אין אני חדל מלפנות אל הביטוח הלאומי ולבקש פיצוי בגובה 13 קצבאות - בדיוק מה שנאלצתי להוציא מאונס ; אין קול ואין עונה מן המוסד ; אין כל התייחסות; אין עונים ואין אונים ; אנא סיועכם ,הדרכתכם ואהיה מוכן לשלם עמלת עו"ד מסכום הפיצוי ,כאשר אין אני מוסיף עוגמת הנפש שבהתדפקות על דלתות לבקש סיוע כספי ,מזון וכו' ,עד שתהא ידי משגת -להשיב ; בכבוד רב ; אלון תמיר .