טל

פיצ

אני רוצה עכשיו להתפטר מעבודתי - ואני בדיוק שמונה וחצי חודשים אחרי שילדתי. אני יודעת שעד תשעה חודשים מגיעים לי פיצויי פיטורין, אבל מאחר שאני חייבת לתת חודש הודעה מוקדמת, אני בדיוק מפספסת את הזכאות בשבועיים. האם יש דרך לעקוף את זה? האם מותר לי חוקית לוותר על ההודעה המוקדמת, או שיש דרך אחרת להחשיב את התאריך הנוכחי כתאריך הפיטורין? תודה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

חשוב לציין כי הזכאות לפיצויי פיטורים קיימת כל עוד הודיעה העובדת למעסיק עד תשעה חודשים מיום הלידה על רצונה להתפטר. בנסיבות אלו שאת נמצאת בחופשת לידה או בחל"ת, החוק מחייב אותך במתן הודעה מוקדמת אולם לרוב המעסיקים מוותרים ואינם עומדים על קיומה של הדרישה. לשאלתך- אין באפשרותך לוותר על הודעה מוקדמת, כיון שמדובר בחוק קוגנטי, היינו חוק שלא ניתן לוויתור או התנייה, במטרה להבטיח את זכויות העובד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה