משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

פיצ

טל
טל

אני רוצה עכשיו להתפטר מעבודתי - ואני בדיוק שמונה וחצי חודשים אחרי שילדתי. אני יודעת שעד תשעה חודשים מגיעים לי פיצויי פיטורין, אבל מאחר שאני חייבת לתת חודש הודעה מוקדמת, אני בדיוק מפספסת את הזכאות בשבועיים. האם יש דרך לעקוף את זה? האם מותר לי חוקית לוותר על ההודעה המוקדמת, או שיש דרך אחרת להחשיב את התאריך הנוכחי כתאריך הפיטורין? תודה!

RE:
עו&
עו"ד גל גורודיסקי

חשוב לציין כי הזכאות לפיצויי פיטורים קיימת כל עוד הודיעה העובדת למעסיק עד תשעה חודשים מיום הלידה על רצונה להתפטר. בנסיבות אלו שאת נמצאת בחופשת לידה או בחל"ת, החוק מחייב אותך במתן הודעה מוקדמת אולם לרוב המעסיקים מוותרים ואינם עומדים על קיומה של הדרישה. לשאלתך- אין באפשרותך לוותר על הודעה מוקדמת, כיון שמדובר בחוק קוגנטי, היינו חוק שלא ניתן לוויתור או התנייה, במטרה להבטיח את זכויות העובד.