משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודהעבודה ביום העצמאות

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

עבודה ביום העצמאות

נמר
נמרוד

שלום, הבנתי שאם למשל חג נופל באמצע שבוע, אז אם אני עובד יום לפני החג ויום אחרי החג, אני זכאי ל-100% דמי חג עבור היום בו חל החג. הייתי מעוניין לדעת מה לגבי יום החג עצמו? האם עובד שעובד ביום החג, מבלי שעבד יום לפני ויום אחרי החג זכאי לדמי חג? לדוגמה, השנה יום העצמאות חל ביום חמישי. אם עבדתי ביום חמישי, ולא עבדתי ביום שלפניו וביום שאחריו, האם אני זכאי ל-150% מהשכר שלי + 100% דמי חג? אשמח אם תוכל לעשות לי סדר בנושא. תודה.

RE:
עו&
עו"ד גל גורודיסקי

עובד בשכר חודשי מקבל תשלום עבור החגים על ידי כך שלמעסיק אסור להפחית את השכר החודשי בחודשים בהם יש חגים. לפי צו ההרחבה הכללי במשק, עובד שעתי (שמקבל שכרו לפי שעה) זכאי לדמי חג לאחר 3 חודשי עבודה, אם עבד יום לפני החג (ערב חג) ויום אחרי החג. יש ענפים בהם עובדים המקבלים שכר לפי שעה זכאים לדמי חג גם אם לא עבדו ערב חג וביום שלאחר החג. על מנת לענות על השאלה יש צורך בנתונים נוספים ובדיקת המסמכים הרלוונטיים, לרבות ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. ככלל, מעבידים הכפופים להסכם קיבוצי, לצו הרחבה ענפי, לחוזה אישי או לנוהג, אשר קובעים הוראה שמיטיבה עם העובד מֵעבר לקבוע בצו ההרחבה בעניין חגים, יהיו מחויבים לפעול על-פי ההוראה המיטיבה.