לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דניאל

פיטורין בהודעת ס מ ס

שלום לאחרונה יצאתי לחופש מחלה בזמן המחלה קיבלתי מטר של הודעות סמס מהמעביד שלי באחת נרשם שהוא מבין שאני רוצה להתפטר ואין לו בעיה לגרום לאנשים שעובדים איתי לשתף איטתו פעולה כי לא אוהבים אותי ובהודעה לאחר מכן רשם לי ראית את הודגעה ועדין אתה לא מגיב לי הרבה בראיות והצלחה .האם ניתן לראות בזאת הודעת פיטורין

עו"ד גל גורודיסקי

הודעת פיטורים צריך לקבל בכתב, ולא בסמס ולכן ההודעה הנ"ל איננה תקפה, אך עצם קבלתה בסמס לא הופך אותה לבעייתית אם תקבל בהמשך בכתב. עם זאת, חשוב לציין כי חובתו של מעסיק המעוניין לפטר עובד לזמן אותו לשימוע, הן במגזר הפרטי והן בציבורי. בהזמנה לשימוע על המעסיק להודיע לעובד על הכוונה לפטרו והסיבות לכך. לכל עובד זכות להיות מיוצג בשימוע ע"י עו"ד. במהלך השימוע על המעסיק לשמוע בתום לב ובנפש חפצה את טענותיו של העובד ולערוך רישום של השימוע, ולא רק כדי לצאת ידי חובה, לאחר שההחלטה כבר התקבלה. מעסיק שלא נוהג בהתאם לאמור, נוהג שלא כדין והפיטורים עשויים להחשב כפיטורים שלא כדין המזכים את העובד בפיצוי ובמקרים קיצוניים אף בהחזרה לעבודה. כמו כן, לאחר קיום השימוע וגיבוש ההחלטה, המעסיק מחויב ליתן לך הודעה מוקדמת כחוק. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בנושא.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה