פיצויים והתפטרות בעת העברת בעלות של עסק
שלום, במקום בו אני עובד, הבעלים מכרו את העסק, וכעת יש בעלים חדשים. הסתכלתי באינטרנט וראיתי שיש דבר כזה שאם אני מחליט להתפטר בזמן החלפת הבעלות אני זכאי לקבל את כל הפיצויים כאילו פיטרו אותי. אבל מצד שני המקום עבודה אומר לא, כי הם ביצעו צורת מכירה בכזה אופן שאי אפשר להתפטר ולקבל פיצויים. האם זה נכן מה שהם אומרים? באמת יש כל מיני סוגי מכירות שבחלקם החוק הזה לא תופס? הם מציינים שלא השתנו התנאים או החוזה עבודה שלי כעובד ואין שום סיבה שאני אדרוש פיצויים.. תודה על ההתייחסות, שבת שלום.
בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני. ככלל, כאשר עובד ממשיך במקום העבודה אולם המעסיק מתחלף נשמרות כל זכויותיו והמעסיק החדש יהיה חייב בהן. יחד עם זאת, ראוי להקפיד שתאריך תחילת העבודה בתלושי השכר אינו משתנה. בכל מקרה, חשוב ומומלץ להסדיר בכתב את עניין רצף הזכויות כך שהמעסיק החדש יהיה אחראי על כל זכויות העובד לפי הותק המקורי שלו. לכן, במקרה כזה רצוי לקבל ייעוץ משפטי ספציפי. הצורך בייעוץ אישי עולה ככל שותק העובד גדול יותר הואיל ואז ההפסד האפשרי גדול יותר.
שלום רב הנני בגיל 72, חברת השמירה בה הועסקתי, הפסידה השנה במכרז, ובמקומה נכנסת חברה חדשה. אינני מעוניין לעבור ולהמשיך לעבוד עם המעסיק הקודם, למקום חדש. שאלתי, האם במקרה כזה, אני זכאי לתשלום פיצויים מחברת השמירה, שהפסידה במכרז, והאם אני זכאי לקבל פיצויי פיטורין, באם אני מודיע על הפסקת עבודתי, לרגל פרישתי לגמלאות והרעה בתנאי בריאותי. הנני מועסק בחברה זו קרוב ל- 3 שנים