עזיבה מרצון
אני עובד שנתיים במשרה חלקית השכר שלי הוא בכול שנה 2000 שקל ברוטו בערך (תלוי בכמות השעות שעבדתי ) במידה ואני מחליט על עזיבה אני זכאי לפיצוי על העזיבה של משכורת אחת על כול שנה שעבדתי ? במידה וכן זה מחושב מתשלום הנטו או הברוטו?
ככלל, עובד מתפטר אינו זכאי לפיצויי פיטורים, למעט קבלת צבירת הפיצויים מההסדר הפנסיוני שלו בהתאם להפקדות המעסיק לפיצויים בשיעורים הקבועים לפי צו ההרחבה בדבר פנסיה חובה בכלל המשק. מדובר בדרך כלל בסכומים נמוכים מחבות הפיצויים של המעסיק. יחד עם זאת, אם כספי הפיצויים מופקדים בקרן פנסיה או ביטוח מנהלים לקצבה בשיעורים גבוהים יותר מהקבועים בצו ההרחבה הכללי (למשל כאשר יש הסכם קיבוצי או צו הרחבה הקובע תנאים פנסיונים משופרים), ניתן לטעון שבמקרה של התפטרות המעסיק אינו רשאי להחזירם אליו, דהיינו, הם מגיעים לעובד לפי סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורים. אם נסיבות סיום העסקה מזכות בפיצויי פיטורים בהתאם לחוק, הרי שהחישוב יכול שיהיה משכורת אחרונה (ברוטו) כפול מספר שנות עבודתך, אולם על מנת להשיב על השאלה נדרשים נתונים נוספים ובדיקת המסמכים הרלוונטים, לרבות הסכמי עבודה אם יש והודעה לעובד אם ניתנה.