לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
כמי

תשלום פנסיה

עבדתי במקום עבודה לפני מספר שנים במשך 3 שנים (לא ברצף) לפני מספר חודשיים רציתי לברר לגבי הפנסיה שהופרשה לי ממקום העבודה על פי מה שמופיעה בתלוש השכר (יש לי בערך 6-7 תלושים אשר מופיע שם שהורידו לי פנסיה מהמשכורת), התקשרתי לחברה שרשומה על התלושים אבל הם אמרו שאין לי שום קרן פנסיה על שמי אצלם. בדקתי גם באתר של שר האוצר לגבי קרנות פנסיה שאינן פעילות וגם שם לא רשום שום פנסיה ממקום העבודה. רציתי לדעת מה הזכויות שלי ומה אני יכולה לעשות בנדון תודה.

עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות מדובר בהפרת החוק. אם הדבר נעשה לגבי כל העובדים בחברה. יש 2 דרכים עיקריות להתמודד מול המעסיק: (t) ניתן להגיש תביעה ייצוגית נגד המעסיק, אפילו על ידי עובד שכבר סיים עבודתו. (ב) בנסיבות של הפרת חוקי העבודה מומלץ לפנות בתלונה למשרד התמ"ת. ניתן לעשות זאת בכתובת זאת: http://www.moital.gov.il/cmsTamat/SendMail.aspx#form כאשר מעסיק אינו מפקיד לפנסיה קמה לעובד עילת תביעה נגד המעסיק. הן בגין ההפקדות והן בגין שינוי במצב בריאותי שאינו מאפשר כיסוי או פיצוי. גם אם לא נפתח הסדר פנסיוני (קרן פנסיה או ביטוח מנהלים) וגם אם נפתח הסדר פנסיוני אך אינו משולם, העובד רשאי להגיש תביעה אישית לבית הדין לעבודה ולתבוע את ביצוע ההפקדות. כאשר המעסיק מנכה משכרו של העובד ואינו מעביר את הכסף לקרן הפנסיה, מדובר בעבירה פלילית. כאמור, כאשר מדובר בתופעה והמעסיק לא מפקיד לכלל העובדים ניתן להגיש תובענה ייצוגית נגד המעסיק. במקרה כזה המעסיק שאינו מפקיד עשוי להיות חייב גם בנזקים והפסדים שייגרמו לעובד אצל המעסיק החדש.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה