שאלות בנושא פיטורין - פיצויים, מה שכתוב במכתב פיטורין לא נכון
שלוםאני עובדת כקופאית שנה ושמונה חודשים בסופר פרטי.כשהתחלתי לעבוד סיכם איתי המעביד על 2 משמרות ערב.לפני בערך שנה ביקשתי לעבוד רק בוקר והסכימו ,אני עובדת רק משמרת בוקר 11 חודש או אפילו שנה (11 חודש יש לי מערכת שעות שמור בפון שלי ).לפני מס ימים ביקש ממני המעביד(ואמר את יכולה לקרוא לזה שימוע) לחזור לעבוד 2 ערב כי אין לו מספיק קופאיות אמרתי שאני לא יכולה ,הוא התגמש ואמר תעבדי ערב אחד אמרתי לו שאני לא יכולה ובגלל זה לפני כשנה ביקשתי בוקר אז הואאמר שאם כך נאלץ להיפרד.לאחר חצי שעה נתן לי מכתב פיטורין שבו כתוב :שלאחר שימוע שנעשה בתאריך.... הוחלט להפסיק עבודתי בשל אי נכונות מצידי להמשיך לעבוד כסדרנית וכקופאית כפי שהייתי עד היום ,ובשעות העבודה הנחוצות לחברהלעובדת ניתנה הודעה מראש עד לתאריך....אמרתי לו 1)שהתקבלתי לעבוד כקופאית לא כסדרנית למרות שלפעמים נאלצתי לעבוד גם כסדרנית אבל לאחרונה כאבה לי הגב ולא הסכמתי.2)בכל זאת איך שהוא הסתדרתי ואמרתי לו שאני מוכנה לעבוד ערב אחד אבל עד שעה לפני שהסופר נסגר והוא לא הסכים ואמר שאי אפשר למרות שלדעתי הוא יכל להסתדר עם זה.האם הוא מחוייב לפי הסיפור לתת לי פיצויים?כשהתחלתי סיכמנו 2 ערבים ו בשנה האחרונה אני עובדת רק בוקר כי כך סוכם בפעם השניה שדיברנו.אין שום סיכום בכתב יד הכל בעל פה למרות שנראה לי שהוא הקליט אותי שהוא שואל את זוכת שסיכמנו בהתחלה שתעבדי 2 ערב זה היה הסיכום ואני אמרתי כן זוכרת. אבל כמו שאמרתי כבר בשנה האחרונה עבדתי רק בוקר. 1)האם הוא מחוייב לשלם לי פיצויים? 2) אמרתי לו שמה שכתוב במכתב פיטורין לא נכון ,הוא אמר שזה לא משנה מה כתוב שם. האם אני צריכה לכתוב תגובה למכתב שלהם בכתב ולתת להם כלומר לכתוב שמה שכתוב לא נכון? תודה
בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות לאור ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על יסוד: תלושי השכר, הפקדות פנסיוניות, הסכמי עבודה אם יש והודעה לעובד אם ניתנה. לכאורה, נראה כי הזימון לשימוע לא היה כנדרש וכי ההחלטה התקבלה שלא בהתאם לדרישות תום הלב בשימוע. בנוסף, באם קיבלת מכתב פיטורים, הרי שהמעסיק צריך לשלם לך פיצויים בהתאם לסיכום ביניכם, ובהיעדר סיכום, בהתאם לחוק. כאמור, מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני.