לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נלי

תשלום עבור דמי מחלת ילד

שלום ילד שלי בן 17 צפוי לעבור ניתוח לב יצטרך להתאשפז לכמה ימים ויזדקק להשגחה. האם אני יכולה לקבל דמי מחלה עבור אותם ימים או שבגלל שהוא מעל גיל 16 , אז לא משנה מה המצב אני לא זראית לחופשת מחלת ילד? תודה

עו"ד גל גורודיסקי

במקומות עבודה מאורגנים נקבעות הזכויות לפי ההסכם הקיבוצי החל על העובדים והמעסיק. התשובה לשאלה תלויה בתחולת ההסכם הקיבוצי על המעסיק – עניין אותו יש לבחון לפי נסיבות המקרה הספציפי. אם חל הסכם קיבוצי, ניתן לאתר אותו באתר האינטרנט של משרד הכלכלה ולאתר את התשובה על פי תוכנו של ההסכם. בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות לאור ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. ככלל, בהתאם לחוק דמי מחלה, עובד, הורה לילד שלא מלאו לו 16, זכאי לזקוף בשל מחלת ילדו, על חשבון תקופת המחלה הצבורה שלו. אם לעובד בן זוג שלא ניצל זכות זאת - עד 8 ימים בשנה ואם הילד נמצא בהחזקתו הבלעדית של העובד, או שהעובד הוא הורה יחיד של הילד – עד 16 ימים בשנה; עובד, הורה לילד שלא מלאו לו 18 החולה במלה ממארת, בעל ותק מעל שנה, זכאי לזקוף עד 90 ימים בשנה של היעדרות, על חשבון ימי מחלה או ימי חופשה לפי בחירתו, בשל המחלה הממארת של ילדו אם עבד שנה לפחות אצל אותו מעסיק או באותו מקום עבודה, ואם בן זוגו עובד ולא ניצל זכות זאת או שהעובד הוא הורה יחיד או שהילד נמצא בהחזקתו הבלעדית, זכאי העובד לזקוף עד 110 ימים בשנה של היעדרות. עובד, הורה של אדם עם מוגבלות, בעל ותק של שנה לפחות זכאי לזקוף עד 15 ימים בשנה של היעדרות על ימי המחלה או על חשבון ימי החופשה המגיעים לו, לפי בחירתו, לצורך מתן סיוע אישי שמחייב היעדרות. אם בן זוגו עובד ולא ניצל זכות זאת או אם הוא הורה יחיד או זכאי לזקוף 15 יום נוספים.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה