לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נתי

הפסקות, חופש, משכורת 13

הי אני עובד בבית דפוס מזה שמונה שנים, האם מותר לבוס להוריד על הפסקות? האם מותר לבוס להוריד לי חצי שעת הפסקה על יום חופש שלי ? איך מחושב משכורת 13 ?

עו"ד גל גורודיסקי

הפסקות לצורך שימוש בשירותים או לצורך תפילה ניתנות לכלל העובדים ללא קשר לסוג העבודה או אורך יום העבודה. הפסקות רגילות (ללא מטרה מוגדרת) ניתנות לעובדים המועסקים לפחות 6 שעות ביום, אם הם עובדי כפיים, ומעל 8 או 9 שעות ביום אם הם עובדים אחרים. עובד בעבודה שאינה עבודת כפיים המועסק מעל 9 שעות ביום, אם הוא מועסק בשבוע עבודה בן 5 ימים; עובד בעבודה שאינה עבודת כפיים המועסק מעל 8 שעות ביום, אם הוא מועסק בשבוע עבודה בן 6 ימים.ב מהלך ההפסקה מותר לעובד לצאת ממקום העבודה, אלא אם כן נוכחותו במקום העבודה הכרחית והמעסיק דרש ממנו להישאר. זמן ההפסקה אינו מהווה חלק משעות העבודה (כלומר העובד אינו זכאי לשכר במהלך שהותו בהפסקה), אלא אם כן המעסיק דרש ממנו להישאר בעבודה. למרות זאת, הפסקות קצרות המוסכמות על-ידי המעסיק הן חלק משעות העבודה והמעסיק חייב לשלם עבורן. משכורת 13 הינה הטבה מכח הסכם אישי ו/או קיבוצי ואינה זכות קנויה מכח חוק לכלל העובדים במשק (בניגוד לחופשה, דמי הבראה, וכדומה). לפיכך, יש לבחון את תנאי ההסכם הספציפי מכח נשאבת הזכות, על מנת להבין מה בדיוק סוכם, הן לגבי גובהה ואופן חישובה והן לעניין מועד תשלומה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה