נועם

שאלה דחופה בנוגע לפיטורים

שלום רב חזרתי לאחר שמירת הריון של שהות ארוכה בביתי עקב הריון לא פשוט. למעשה הייתי בשמירת הריון כ- 7 חודשים וחופשת לידה של 4 חודשים. אני עובדת במקום עבודתי כשלוש שנים. אני רוצה לעזוב לטובת הטיפול בבת שלי. הבת שלי כבר בת 8 חודשים. האם איחרתי את המועד? מתי עלי להודיע על התפטרותי? האם יש לי עוד חודש (עד שהתינוקת שלי תהיה בת 9 חודשים) או שאני חייבת להודיע לו עכשיו בגלל ההודעה המוקדמת? האם אני צריכה להודיע לבוס שלי שהוא צריך לשלם לי פיצויים? איך עושים את זה ? עזרה בבקשה...

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

התפטרות לאחר לידה - סעיף 7(א) לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג-1963, קובע כי עובדת שהתפטרה, תוך 9 חודשים מיום שילדה, על מנת לטפל בילדה, יראו את התפטרותה, לענין חוק זה, כפיטורים. לפיכך, לשם בחינת זכאות העובדת לפיצויים, יש לבחון, בעת ההתפטרות עצמה, האם מדובר בהתפטרות לשם טיפול בילד. זכות זו שמורה גם לאב אם נתקיים בו אחד מאלה: 1. בת זוגו של העובד הועסקה במשך 6 חוד' רצופים לפחות בסמוך לפני יום התפטרותו ; 2. הילד נמצא בהחזקתו הבלעדית מחמת נכות או מחלה של בת זוגו; 3. בת זוגו של העובד הייתה עצמאית במשך שנה רצוף לפחות בסמוך לפני יום הלידה או בסמוך לפני קבלת הילד לאימוץ ולא הפסיקה את עיסוקה לצורך טיפול בילד. הודעה מוקדמת לעניין ההתפטרות צריכה להינתן, כאמור, במהלך תקופת 9 החודשים מיום הלידה. יש למסור למעסיק הודעה בכתב ולציין כי הסיבה להתפטרות היא הטיפול בילד.