סמדר

הפרשה לפנסיה שעות שבת

שלום, אני עובדת כאחות במוסד סיעודי במשמרות בימי חול ולפעמים בימי שבת. שמתי לב שבתלוש המשכורת ההפרשה לקרן הפנסיה היא רק על חלק השכר של ימי החול(כלומר על השעות של ימי חול ולא על השעות שנספרות כ150 אחוז). לצורך הדוגמא נניח שעבדתי 40 שעות בימי חול ועליהם קיבלתי 1600 שקל ועוד 20 שעות בימי שבת שעליהם קיבלתי 1200 שקל, השכר הקובע לפנסיה וההפרשות יתבצעו אך ורק מ1600. האם העניין חוקי?

עו"ד הדר פלד טל

לעובד במשמרות יש להפריש גם על השעות שהוא עובד בשבת, אם כי רק לפי גובה שכר הבסיס ללא התוספת של 50%.