חגית

חוזה עבודה אישי לאחר 17 שנות עבודה

אני עובדת בחברה פרטית מעל 17 שנים עכשין מחתימים אותנו על חוזים אישיים, מכריחים אותנו לחתום ומי שלא חותם, מחכים לו בסיבוב. אני כן רוצה להמשיך באותה עבודה, אם אני חותמת האם כל מה שהיה לפני זה אבוד? יש סעיף בחוזה שאומר שכל נוהג קודם בטל, ונוסף סעיף שאם יפטרו על סמך הפרה משמעתית או אי ציות למנהל הפיטורים יהיו ללא זכות לפיצויים? אם אני חותמת במידה ואצטרך האם יהיה לי סעד כלשהו משפטית? או שהחתימה מבטלת זכות זו.

עו"ד אורנה שמריהו

שלום חגית, ראשית בנושא פיטורים על סמך הפרת משמעת וכו', הסמכות לשלול פיצויי פיטורים הינה לבית הדין לעבודה, קרי אין זו זכותו של המעסיק לשלול פיצויי פיטורים בעילות אלו. שנית, למעסיק הפררוגטיבה לנהל את עסקו ומלבד שפועל הוא על פי חוק. ולכן, כל שינוי שיהיה בהסכם יהא תקף, ואם אינך מסכימה והדבר מהווה הרעה מוחשית בתנאי עבודתך, הנך יכולה לממש את זכאותך להתפטר כדין מפוטרת ולהיות זכאית לתשלום רכיב פיצויי פיטורים, אך קודם ההתפטרות עליך להתריע. בברכה,