אנונימי

ניכוי דמי מעסיק על חשבון העובד

לאחרונה קיבלתי תפקיד נוסף במסגרת עבודתי. המעסיק החליט שעבור מילוי תפקידי הנוסף, אקבל תוספת של סכום מסוים למשכורתי, אך במקום להוסיף את הסכום לברוטו, אשלם עליו את עלות המעסיק. האם הדבר חוקי? האם עלי להתנגד לכך?

עו"ד אורנה שמריהו

שלום רב, אינך חייב להסכים לדרישת המעסיק, אך כפועל יוצא המעסיק לא מחויב גם בהעלאת שכר עבודתך. במידה ואינך מסכים לתוספת של עבודה והמעסיק מחייב אותך, הנך יכול להתפטר בגין הרעה בתנאי עבודה. בברכה,