משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודההייתי אמור לקבל שכר בעשירי בחודש עברו כבר 7 ימים לאחר התאריך הזה ולא קיבלתי שכר .מה ניתן לעשות עם המעסיק כדי לקבל את שכרי . .

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

הייתי אמור לקבל שכר בעשירי בחודש עברו כבר 7 ימים לאחר התאריך הזה ולא קיבלתי שכר .מה ניתן לעשות עם המעסיק כדי לקבל את שכרי . .

מזל
מזל בן שמעון

אני עובד במקום הזה כחצי שנה ולא קבלתי אף פעם תלוש אך שכר קיבלתי משכורת במזומן. אין לי מושג אם הוא דיווח עליי לרשויות .מאחר לא נתן לי את השכר החודש , ואני מנהל את העסק שלו ויש לי התחייבויות כמו מזונות שכירות הלואות וכו'. וכל יום לאחר יום התאריך של השכר הוא משך אותי שאין לו כסף לתת לי לכן החלטתי לקחת כסף מהקופה חלק קטן, 1000 ש"ח מאחר והוא חייב לי שכר של 4500 ש"ח בעקבות זאת הוא פיטר אותי מהיום להיום ולא רוצה לתת לי משכורת . יש לציין שאין תיעוד של הדפסת כרטיס בעבודה הזו אך יש מצלמות בעסק שניתן להוכיח שעבדתי שם . אני רוצה לתבוע אותו לקבלת השכר וגם חופש שמגיע לי וכו' .מה ניתן לעשות ?.

RE:
עו"ד אורנה שמריהו
עו"ד אורנה שמריהו

ראשית ממליצה לך לבדוק ברשויות האם משולמים לך דמי ביטוח ומס הכנסה. שנית - המעסיק מחויב בליתן לך תלושי שכר. ושלישית - אינך יכול לקחת כספים מהקופה ללא אישור המעסיק. רביעית - הוא חייב לך בתשלום שכר, ובשל כך פנה לייעוץ משפטי בנושא.