אלכסנדר

הורדת סחר על ידי המעסיק

לפני 3 שנים עם קבלת התפקיד החדש, הוגדר על ידי המעסיק שכר חדש המורכב שכר בסיס ושעות נוספות גלובליות + נסיעות (8500+2000+500). כעבור שנה הורדו כלל מרכיבי השכר באופן יחסי בשל הורדת יום עבודה אחד, בו אני לומד לתואר ראשון (6800+1600+400) המעסיק מסר לידי הודעה על שינוי תנאי העבודה ובה ציין שלא ישולמו לי יותר שעות נוספות גלובליות בטענה שתפקידי השתנה ושעות נוספות לא רלוונטיות יותר עבורי. הסחר החדש שציין הוא (6800+400) בפועל, מהות התפקיד לא השתנה כלל, ושעות הנוספות היוו חלק מהסחר וכמעט ולא התבצעו בפועל במשך שלוש שנים. האם אני יכול להתפטר ולדרוש פיצויים? תודה.

עו"ד אורנה שמריהו

אם לא היה כל שינוי מצידך בשעות העבודה מדובר בהרעה בתנאי עבודתך.