מיכלי

חזרה מחופשת לידה ושמירת הריון

עובדת שעתית הייתה בשמירת הריון 3 חודשים לפני הלידה. עובדת שנתיים בחברה. ילדה בחודש 9.18 ותחזור לעבודה בחודש 2.19. מכיוון שהעדרותה הייתה רבה מיום שמירת הריון ועד חזרתה נמצא לה מחליף. העובדת רוצה וגם המעסיק רוצה להחזירה לאותו תפקיד ושכר שהיו לה טרם יציאתה לשמירת הריון. נוצרה בעייה של חוסר כ"א במחלקה והמנכ"ל ביקש מהעובדת למלא תפקיד אחר ממה שעשתה למשך חודשיים מיום חזרתה וללא פגיעה בשכר. העובדת מסכימה וברור לכולם שהיא תחזור לתפקידה הקודם עד שתיפתר הבעייה בתפקיד אותו היא אמורה לגבות במקום האדם שחולה. האם חייבים לקבל אישור הממונה על עבודת נשים? האם יש איזכור כתוב לכך היכןשהוא? העובדת מוכנה ואין לה בעייה עם הנושא. תודה

עו"ד אורנה שמריהו

ממליצה להשיב את העובדת לאותו התפקיד אותו היא עבדה, המחליף לה מדוע אינו יכול למלא את חוסר כוח האדם?!