טל

חתימה על 9% הסכם קיבוצי

ביקשתי מספר פעמים לבטל את חתימתי לגבי תוספת שכר בשיעור של 9% על פי ההסכם הקיבוצי בענף האבטחה זכאי לתשלום תוספת כולל בגין שעות נוספות גלובליות בשיעור של 9% משכר העבודה הרגיל בגין כל שעות העבודה באותו יום. כל צד רשאי לבטל הסדר זה בהודעה כתובה תוך מתן התראה של 30 יום מראש. תחילה שלחתי למעסיק הודעה כתובה בוואטסאפ ולמחרת המעסיק ביקש שאשלח לו לאמייל. עבר כבר חודשיים והוא אינו מאשר זאת. נכון לעכשיו אנחנו עובדים כאן במתוקנת של 12 שעות ליום עבודה כשדיברנו שוב השבוע הוא אמר שבמידה ואבטל זאת העובדים אני ירד למתוקנת של 8 שעות יומיות מה שהוא אמר לעובד לפני אותו העובד דרש לבטל זאת לפני 5 חודשים כשחתמתי על ה9% ליפני כחצי שנה הוא אמר שהדבר בא לטובתי כאן הוא הטעה אותי כי אנחנו מתחילת חוזה העסקה לא עבדנו 8 שעות למעט ימים בודדים בחודש הראשון השאלה האם אני רשאי לדרוש רטרו-אקטיבי מיום הודעתי לביטול הספח? והאם זאת סיבה מוצדקת לבטל את חוזה העסקה בגין הרעת תנאים?

עו"ד אורנה שמריהו

על פי צו ההרחבה עובד אמור להסכים לתשלום של 9% ואם לא מסכים על המעסיק לשלם לו שעות נוספות על פי חוק. הנך יכול לדרוש רטרואקטיבית מיום הודעתך את תשלום השעות הנוספות.