משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודהבהמשך לשאלתי על הלנת שכר

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

בהמשך לשאלתי על הלנת שכר

רות
רותם

במקרה שחברת כוח האדם טוענת שלא שלחתי טפסי נוכחות ולכן הם לא שילמו לי על אותם ימים, על מי חל נטל ההוכחה במקרה כזה? יש לציין שטפסי הנוכחות שאני שולחת הם דרך פקס והם בנוסף על טפסי נוכחות מקוריים אשר נאספים ממקום עבודתי על ידי חברת כוח האדם שלי (אין לי מושג לגבי הזמנים בהם הם בוחרים לאסוף אותם). במקרה, 2 טופסי הנוכחות המדוברים אינם בנמצא (אני ראיתי שהם נלקחו לכן הסקתי שחברת כוח האדם לקחה אותם לרישומיהם..) ולי אין העתקים שלהם מכיוון שלא ראיתי צורך בכך. מה גם שברישומים של אותה חברה ישנו סידור עבודה, אם כך, שאינו תואם את מספר הדפים שהם קיבלו ממני. מכיוון שהטפסים בפקס נשלחים אך ורק כדי להקל על עובדי החברה שלא לבוא ולאסוף אותם אחרי כל משמרת, לא ראיתי צורך לוודא שאכן הגיעו הפקסים מכיוון שהטפסים המקוריים ממילא נאפסים על ידם. כמובן שתמיד בדקתי שישנו אישור מהפקס שאכן הדפים הגיעו ליעדם אחרי כל משמרת, אך לצערי אין באפשרותי להשיג דו"ח מודפס של האישורים. במקרה שהם אכן מסרבים לשלם על אותם ימים, מה ניתן לעשות במקרה שאין לי בעצם הוכחה לכך שאכן עבדתי? האם זאת לא אחריות חברת כוח האדם ליידע אותי שאין בידם את כל הטפסים מבעוד מעוד ולא אחרי קבלת המשכורת?