דרור דרור

דיני עבודה, הסכם קיבוצי, חוזה אישי

1) מבחינת החוק, האם מעסיק יכול לפטר עובד בגלל שעבד יותר שעות בחודש? לדוגמה במקום 8 שעות ביום עבד 9 שעות ביום וללא אישור שעה נוספת, איני דורש תשלום עבור השעות הנוספות וידוע לי כי אין אישור לשעות נוספות. 2) נחתם הסכם קיבוצי, ובהסכם מצוין בברור תוספת של 20% עבור שעות משמרת ערב, כבר שנה שאני מבקש שישלמו לי והמעסיק טוען שלא מגיע לי, פניתי להסתדרות, נציג ההסתדרות ומנהלת משאבי אנוש ויו"ר ועד העובדים נפגשו, לאחר שיחתם נציג ההסתדרות אמר שישלמו לי מיום חתימת ההסכם עבור שעות המשמרת אך המעסיק לא משלם. עקב בקשתי והעובדה שאני עומד על זכויותיי המעסיק שינה את שעות העבודה שלי ושלחו לי מכתב אזהרה לפיה ככל ואבצע שעות נוספות בניגוד מפורש להסכם, לא תהיה ברירה אלא לנקוט נגדי צעדים משמעתיים, לרבות לזמני לשימוע ולשקול את סיום העסקתך.

עו"ד אורנה שמריהו

שלום רב, ממליצה לך לפנות לייעוץ משפטי בנושא ובין היתר הגשת תביעה לתשלום תוספת המשמרות, ובנוסף הודעה למעסיק בעניין השעות הנוספות.