משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודהדיני עבודה, הסכם קיבוצי, חוזה אישי

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

דיני עבודה, הסכם קיבוצי, חוזה אישי

דרו
דרור דרור

1) מבחינת החוק, האם מעסיק יכול לפטר עובד בגלל שעבד יותר שעות בחודש? לדוגמה במקום 8 שעות ביום עבד 9 שעות ביום וללא אישור שעה נוספת, איני דורש תשלום עבור השעות הנוספות וידוע לי כי אין אישור לשעות נוספות. 2) נחתם הסכם קיבוצי, ובהסכם מצוין בברור תוספת של 20% עבור שעות משמרת ערב, כבר שנה שאני מבקש שישלמו לי והמעסיק טוען שלא מגיע לי, פניתי להסתדרות, נציג ההסתדרות ומנהלת משאבי אנוש ויו"ר ועד העובדים נפגשו, לאחר שיחתם נציג ההסתדרות אמר שישלמו לי מיום חתימת ההסכם עבור שעות המשמרת אך המעסיק לא משלם. עקב בקשתי והעובדה שאני עומד על זכויותיי המעסיק שינה את שעות העבודה שלי ושלחו לי מכתב אזהרה לפיה ככל ואבצע שעות נוספות בניגוד מפורש להסכם, לא תהיה ברירה אלא לנקוט נגדי צעדים משמעתיים, לרבות לזמני לשימוע ולשקול את סיום העסקתך.

RE:
עו"ד אורנה שמריהו
עו"ד אורנה שמריהו

שלום רב, ממליצה לך לפנות לייעוץ משפטי בנושא ובין היתר הגשת תביעה לתשלום תוספת המשמרות, ובנוסף הודעה למעסיק בעניין השעות הנוספות.