משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודהעובדת משק בית שנשארת יותר שעות ממה שהוגדר לה

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

עובדת משק בית שנשארת יותר שעות ממה שהוגדר לה

קוב
קוביק

שלום, יש לנו עוזרת שאיתנו כבר 15 שנה ובאה פעם בשבוע ל 6 שעות. אנחנו משלמים לה פנסיה, ביטוח לאומי, ימי מחלה, חגים אם יוצא באותו יום שהיא אמורה לבוא וכו'. בשנה האחרונה היא הולכת אחרי 8-9 שעות וחשדנו שמשהו לא תקין. התקנו מצלמה בבית והגדלנו הודענו לה שיש מצלמות בבית. בצילומים אנחנו רואים שבשלוש שעות הראשונות באופן קבוע היא לא עובדת או מנקה דברים שהיא הביאה מהבית. בנוסף ראינו שלפעמים היא אומרת שהיא ניקתה דברים מסויימים למרות שלא. הגדרנו לה יום עבודה של 6 שעות וככה אנחנו משלמים לה. היא איתנו המון שנים ובגדול לא אכפת לנו שהיא לוקחת את הזמן. עדיין לא התעמתנו איתה על מה שראינו במצלמות. האם היא יכולה בעתיד לתבוע אותנו על שעות נוספות?

RE:
עו&
עו"ד לביא נעים

שלום קובי, האם היא יכולה לתבוע - בהחלט. השאלה היא האם היא יכולה לזכות. ממליץ בחום לא רק לשמור את התיעד אלא להזמין אותה לפגישת שימוע מסודרת בה היא תעומת עם המידע הזה תוך הסבר שאתם שוקלים להפסיק כתוצאה את העסקתה.