חזרה לפורום

קצבה נכות-קרן פנסיה מבטחים הותיקה

לונ
לונה

אני עובדת כ 30 שנה במקום ציבורי חברה בקרן פנסיה מבטחים הותיקה לפני כ 15 שנה חשתי ברע הופנתי לועדה רפואית של מבטחים ונקבע לי השלמה לשכרי 33% ואני עובדת 2/3 משרה. סכום הקצבה שנקבע לי הנו 870 ש"ח אותו אני מקבלת בתלוש נפרד ממבטחים. בשנת 2008 הועדה הרפואית חידשה לי את קביעת הנכות במתכונת העבודה החוזכר לעיל וקיבלתי את הקצבה. בשנת 2009 קיבלתי מכתב דרישה להחזיר את הקצבה שקיבלתי לשנת 2008 כ 10,000 ש"ח בטענה כי שכרי גבוהה ועל כן על פי תקנון הקרן איני זכאית לקבלת קצבה אשר הופסקה לי. מתקופה זו חלה הרעה במצבי הרפואי פניתי לרופא תעסוקתי ואף לרופא המקצועי והמטפל אשר מצדיקית את טענותיי בדבר הרעה במצבי הבריאותי. שאלתי האם יש למבטחים את הזכות להפסיק לי את הקצבה שנקבעה על ידי הועדה הרפואית שמהווה השלמה למשכורתי שהיא כ 400 ש"ח. שאלה 2- האם הקצבה אותה קיבלתי ביושר ניתן לדורשה רטרואקטיבית לשנה שלמה?? מבלי לתת לי שהות להתארגן או לתת הסברים או לערער על כך. שאלה 3 - האם הקצבה שמגיעה לי להשלמת הכנסה 33% הנה גם 33% נכות על פי תקנון קרן מבטחים?? שאלה 4- מה המשכורת אותה אני אמורה להרוויח על מנת שתוחזר לי הקצבה? והיכן נקבע בתקנון הקרן את סכום ההשתכרות שממנו אין משלמים קצבה? שאלה 5- כמה אחוזי נכות מקנים לי את הזכות לפרישה לפנסיה בגין נכות . מודה להיענותך,וכיצד ניתן ליצור קשר