האם כדאי להגיש תביעה?
שלום! לפני מספר חודשים עזבתי מרצוני מקום עבודה שהיא כביכול חברת כח אדם דרכה עבדתי בקופ"ח כללית כטכנאית רפואית. עם החברה הזאת היו לי כמה בעיות ולכן אני שוקלת את צעדיי. עבדתי שם שנה ושבעה חודשים. 1. האם חל עליו או על קופת החולים החוק שהיו אמורים להכניס אותי לעבוד ישירות בקופה אחרי 9 חודשים? הוא טוען שהחברה שלו היא לא חברת כח אדם בהגדרה. 2. ביקשתי מחשבת שכר שאני מכירה לבדוק לי כמה ענינים. דמי הבראה- עבדתי עם החברה לפי חוזה שחתמתי עליו ובו כתוב שהשכר כולל דמי הבראה! אך בשום תלוש משכורת לא מפורט היכן ההבראה. האם זה חוקי? הוא טוען שאני חתמתי על זה וזו בעיה שלי, ולכן לא מוכן לשלם את זה. הצדק איתו? האם זה שחתמתי על משהו לא חוקי תופס? 3. ימי חגים- לא שולמו כל ימי החג היהודיים. לטענתו, גם בהסכם שלו עם קופ"ח כללית, כך נהוג ולכן הוא הוסיף אותם כביכול על ימי החופשה. האם זה בסדר? לגבי ימי חופשה שצברתי הוא טוען שהוא יכול לבדוק ואולי באמת מגיע לי תשלום על ימים אלה. האם לא היה צריך לעשות זאת בעצמו בעת סיום העבודה? 4. הלנת שכר- קרה 3 פעמים בתקופת עבודתי שהמשכורת נכנסה לחשבון הבנק שלי באיחור משמעותי של כ5-6 ימים, זאת למרות כל הטלפונים והפקסים שלי, והוא כל הזמן טען שהכסף הופקד ושפשוט אני לר רואה עדיין בחשבון. כמה אפשר לדרוש על זה? בעיקרון, שלחתי לו מכתב רשום עם דרישה לתשלום עבור כל הנושאים האלה בסך של 5000 שח ובנוסף עוד תשלום על הלנת שכר. הוא טוען שעל הבראה וחגים אין מה לדבר. לגבי חופשות והלנת שכר, הוא מוכן לבדוק. שאלתי היא האם בכלל כדאי להגיש תביעה בבית דין לעבודה או שלוותר וזה לא מצדיק ולקחת את מה שהוא מציע? או לנסות להגיע איתו לפשרה על סכום גבוה יותר? (בכלל, הוא ממש הרגיז אותי שאמר לי בטלפון, שהוא לא מבין איך בחורה דתיה יכולה לתבוע אותו, ושמעולם לא תבעו אותו- מה הקשר?) אשמח לקבל הדרכה בעניין תודה רבה