חזרה לפורום

האם אפשר לטעון להרעת תנאים?

דפנ
דפנה

שלום רב! תחילה אספר את המצב שאליו הגעתי. אני עובדת בחנות כמוכרת כבר שנה וקצת,היום כבר לא מכיוון שחל שינוי כל שהוא מצד ההנהלה,שמבחינתי לא השאיר לי כל בררה שלא להמשיך. ישנן באותו מתחם שני חנויות,שמתנהלות כל אחת בפני עצמה,עם צוות עובדים משלה ומנהל משלה כבר שנים,הגיעה החלטה לשינוי,שכל העובדים מתחילים לעבוד בשני החנויות,יש רק כמה פרטים מאוד חשובים שנעשו לא כשורה לטעמי והם: 1 העובדים מהחנות שלי עובדים רק בחנות השנייה,בעוד ששאר העובדים עובדים בשנייהם כביכול לבינתיים. 2 לא טרחו להודיע לנו על השינוי,לא בישיבת צוות או בהתראה כל שהיא,פשוט ביום אחד במפתיע הודיעו לנו שמעכשו אנחנו עוברים לחנות השנייה,ומבלי שנוכל להשאר בנוכחית. 3 בחנות השנייה לא משלמים אחוזי לילה אבל פתאום לאור השינוי הכניסו עמלות,לעומת החנות שלי בה משלמים אחוזי לילה אבל לא עמלות. המקרה שלי הוא קצת יותר מורכב,אני עבדתי בחנות השנייה שנתיים,עזבתי,גם כדי לנסוע לח'ול וגם כי לא יכולתי להישאר יותר במקום הזה,אני אסתמתית ובמשך כל אותה תקופה סבלתי בו ממחנק,וממספר פעמים לא הגיוני שבו נדבקתי בשפעות ודלקות ריאות (מדובר על בערך5-6 פעמים בכל חורף ולא רק חורף),מכיוון שאין שם חלון אחד וזהו מתחם סגור ותלוי במיזוג,הבנתי שאני רגישה לזה. ובאמת שנה אחרי שום דבר מהתופעות לא חזר על עצמו בתדירות הזו,תודה לאל. כשחזרתי לעבוד ברשת,בשיחה עם המנהל התעקשתי לא לחזור לאותה החנות וסיכמתי איתו על כך בעל פה,ולכן חזרתי לחנות החיצונית יותר,שם לא הייתה לי שום בעיה. ועכשו לאחר שדחקו אותנו לפינה ולא הסכימו להשאיר אותי ואת שאר העובדים בחנות הנוכחית,לא יכולתי לשאת את המחשבה לעבוד בה שוב רק מהפחד שוב לעבור את הכל שוב,ומצד שני נשארתי ללא עבודה בלי שום התרעה. נותרה תחושה של חוסר צדק והגינות,אין לנו חוזה חתום,האם מדובר בהרעת תנאים? האם מגיעים לי פצויים?