חזרה לפורום

סעיף 14

דנה
דנה

בתום תקופת התמחותי, הוסכם עם מעבידי שאשוב כעורכת דין מן המניין חזרה למשרד. נקבע עימי שכר מסוים ותנאים מסוימים. מספר חודשים לאחר הגיעי למשרד הועבר לי מסמך ובו סיכום תנאי העסקה. בסיכום זה פוצלו שעות עבודתי לשכר בסיס ושכר בגין שעות נוספות. שכר הבסיס נמוך מהשכר שסוכם עימי. יצוין, כי השכר עם השעות הנוספות מגיע למכסה שהובטחה לי. כמו כן, הוכנס סעיף 14, כאשר הסעיף מפרט וקובע כי ההפרשה לקרן הפנסיה תחל רק בתום שנתי הראשונה. אין אזכור לתחולה רטרואקטיבית בגין שנתי הראשונה כעורכת דין. ראשית, רציתי לדעת, האם איני זכאית לתשלום דמי פיצויים בגין שנת התמחותי, מאחר וחזרתי לאותו המשרד בו התמחיתי. יצוין, כי חזרתי בדיוק בתום שלושה חודשים מיום עזיבתי. כמו כן, ככל שמחתימים אותי על סעיף 14 - האם אין חובה כי ההפרשה תהא למן היום הראשון שהסעיף חל עלי? לא ברור מדוע מבקשים ממני לוותר על שנתי הראשונה. דבר נוסף, ככל שישנו פיצול בין שעות עבודה ושכר הבסיס לבין השעות הנוספות, האם הכנסת סעיף בו אני מתחייבת כי אני מועסקת במשרת אמון הינו בר תוקף (קיים שעון נוכחות במשרדנו)? ושאלה אחרונה- ההפרשות שנקובות בתנאי ההעסקה מופרשות משכר הבסיס, שהינו כאמור, נמוך יותר מאשר הסכום שהוסכם עימי ואשר שולם לי במשכורות האחרונות (שכר הבסיס +שעות נוספות גלובאליות). האם מותר להם לעשות זאת? תודה דנה