שואל

חישוב ממוצע שכר עובדה עובד שעתי

הבנתי שחישוב ימי חג לעובד שעתי הוא ממוצע שכר ב3 החודשים האחרונים - רציתי לדעת מה הנוסחא לחישוב ממוצע שכר יום עבודה ליום אצל עובד שעתי? האם זה המשכורת לחלק למס' ימי עבודה בחודש( 22 יום) בשלושה חודשים האחרונים , או שמא המשכורת בחודש לחלק למס' הימים שהעובד עבד בפועל באותו חודש בכל אותם שלושה חודשים? היכן ניתן למצוא את החוק שכן יש לי ויכוח עם המעסיק שלי בנדון. תודה

עו"ד אריק שלו

ישנם כמה דרכים לחשב את ערך יום החג של עובד בשכר שעובד קבוע או לסירוגין: על פי ממוצע שכרו של העובד, לפי שלושת החודשים המלאים והרצופים בשנה שקדמה לחג. בהתאם לממוצע שכרו של העובד, בשלושת החודשים, שקדמו לחג. לפי ממוצע השכר של העובד, בשנה שקדמה לחג. בכל מקרה מה שלא ייבחר יש להתמיד בשיטת חישוב זו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה