דנית

איסור לקיחת חופשה במועדים מסויימים

שלום! אני עובדת ברשת חנויות ארצית, ובחוזה עליו אני חתומה ישנו סעיף שאומר שידוע על העובד שלא ניתן לקחת חופשות בימי חופשות בית הספר והגנים. יש לציין שאני אם לילדים קטנים והדבר מקשה עלי ביותר, במיוחד כשנגמרו הקייטנות. בעלי לקח חופש כדי להיות עם הילדים, אך גם אני צריכה לחלוק בנטל... ובמקרה שאחד העובדים מעוניין לקחת חופש במהלך השנה, עליו לדאוג למחליף עבורו. 1. האם מבחינה משפטית וחוקית, כאשר אני רוצה לקחת חופש חלה עלי ולא על המנהל החובה למצוא לעצמי מחליף,? 2 האם הסעיף לעיל, שכתוב בחוזה, תקף ומחייב? תודה רבה!!

עו"ד אריק שלו

המעסיק רשאי לקבוע מועדים בהם לא ניתן להיעדר למטרות חופשה, ישנם מעסיקים אשר תקופת החגים היא תקופת שיא עבורם וכדומה. באשר לדאגה למחליף, במידה והינך נעדרת בזמנים אשר לא הוגדרו על ידי המעסיק כתקופות בעייתיות, חיובך למצוא לעצמך מחליף על פניו אינו נשמע תקין, אלא אם מדובר בבקשה ולא בהתניה. 073-2505373

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה