ורד

נסיעה לחו"ל

אני מורה עובדת ראשות מקומית. האם מותר למעביד לחקור ברשות שדות התעופה אם נסעתי לחו"ל בתקופת ימי ההיעדרות שלי מהעבודה? האין פה חדירה לתחום הפרט? יש לי שימוע וברצוני לדעת כיצד להתנהל? האם עליי להודות מרצוני שנסעתי? האם עליי לספק את הסיבה לנסיעה כי זה עניין פרטי מאוד? הזימון שלי לשימוע אומר שזה בעניין "יציאה לחופשה במהלך שנת הלימודים ללא אישור וללא ידיעת המנהלים" המילה חו"ל לא מוזכרת. האם בשימוע הם יכולים להפתיע אותי ולשאול על "חופשה בחו"ל"? ואז האם אני יכולה להתעקש לדון רק בעניין של יציאה לחופשה (בלי חו"ל) כי זה עושה את כל ההבדל מבחינתי?

עו"ד אריק שלו

ראשית, ספק אם למעסיקך גישה למנהל האוכלוסין ויכולת לדעת האם שהית בארץ או בחו"ל. כמו כן, רשות שדות התעופה לא יספקו לו מידע זה. אם זאת, ייתכן מאוד כי מישהו מהעבודה ראה אותך בשדה או בחו"ל. אם אינך רשאית לצאת לחופשה במהלך שנת הלימודים , אין זה משנה האם יצאת לחו"ל או יצאת לחופשה בארץ. אם זאת, אם עילת היציאה לחופשה הינה עילה מוצדקת למשל טיפולים רפואיים דחופים או עניין משפחתי שלא סבל דיחוי, מוטב כי תעלי אותו בשימוע. 073-2505373

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה